Playade, duo koji čine Julijana Vincan (vokal) i Željka Milošević (električna harfa) objavile su na svom YouTube kanalu kreativnu obradu pesme „Program tvog kompjutera“ koju u originalu izvodi ex Yu grupa „Denis & Denis“. Ovaj ženski sastav još uvek traga za svojim pečatom posebnosti, ali ova pesma je bliska onome što ubuduće žele da stvaraju, na čemu, trenutno, i rade. Postojeći songovi koje odaberu da sviraju, omogućavaju im da zajednički odluče kakva će njihova muzika da bude, kao i čime će da se bave tekstovi pesama koje pišu. Vredno i entuzijastično rade na projektu koji su nazvale Playade.

„Muzika u kojoj imamo spoj zavodljivog i drugačijeg sa nečim poznatim i klasičnim definitivno je nešto čemu težimo. Sledeći korak svakako su naše pesme i, iako nas trenutna dešavanja baš i ne inspirišu, čekamo pravi trenutak da se sve kockice poklope, jer to je ipak nešto što najviše želimo. Autorsko stvaralaštvo bilo čega, pa i muzike, teško može da ide na silu, tako da lovimo momente inspiracije i gledamo da nadahnuće crpimo iz lepih segmenata stvarnosti“, izjavila je Julijana, pevačica ovog sastava.

Spot je sniman u neobično interesantnom prostoru u Beogradu, Selfie Museum Expose (Terazije 27a), dok je video realizovao Željko Kovačević (Foto Mrvica), a zvuku je dodatno doprineo Boris Horvat, sa kojim saradnja postoji gotovo od samog početka.

Članice grupe PLAYADE:

Julijana Vincan bavi se novinarstvom, pevanjem i odnosima sa javnošću (PR). Sve tri aktivnosti doživljava i kao hobije, jer neizmerno voli sve čime se bavi. Diplomirala je novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka i masterirala Kreativnu filmsku i televizijsku produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti. Muzikom se bavi od malena, a pevanjem od 14. godine. Završila Nižu muzičku školu za klavir i solo pevanje. Kroz pesme izražava svoje emocije i svoje biće. Voli da živi u svom svetu, a omiljen joj je onaj u kojem peva uz harfu.

Željka Milošević je Kragujevčanka koja živi i radi u Beogradu, Novom Sadu i Somboru. Nastavnik je uskostručnih predmeta u okviru smera Dizajn zvuka u Srednjoj muzičkoj školi, aktivno se bavi sviračkim poslom i edukacijom harfe, vodi četiri udruženja koja se bave kulturom i umetnošću, a koja su najviše fokusirana na neformalnu edukaciju i rešavanje socijalnih problema kod mladih. Harfa je njena najveća ljubav i ne može da zamisli nijedno putovanje bez neke od svojih harfi, pa makar to bila i najmanja Harfinna koju sama proizvodi. Njena harfica nalazi se i na Playade logotipu i prepoznatljivi je zaštitni znak benda.

<<  Avgust 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Putopisi, Intervjui..