Mlada kompozitorka klasične i filmske muzike i kreativna ambasadorka nacionalne platforme Srbija stvara Ana Krstajić trenutno predstavlja Srbiju u finalu internacionalnog takmičenja muzike u Francuskoj - Original Soundtrack Challenge. Posebno je zanimljvo da Krstajić jedina među finalistima ovog takmičenja nije državljanka Francuske. Na dodeli nagrada koja će u Francuskoj biti održana u nedelju 7. februara, gudački orkestar “National d Auvergne” izvešće Krstajićkinu kompoziciju za ponušeni eksperimentalni film “Hurlevent”. Na čelu stručnog žirija nalazi kompozitor i oskarovac Stephen Warbeck - široj javnosti poznat po komponovanju muzike za film „Sheakespere in Love“.

„Jako me raduje što će moju muziku za ponuđeni eksperimentalan film “Hurlevent” izvesti jedan tako renomirani gudački orkestar kao što je “National d Auvergne”, to je velika čast i profesionalni uspeh. Takmičenja filmske muzike ovog tipa mi omogućavaju da prikažem svoj rad širom sveta i da uspostavim saradnju sa internacionalnim orkestrima, što me zaista najviše ispunjava“, ističe Krstajić.

Ana Krstajić je kreativna ambasadorka platforme Srbija stvara, a u Srbiju se vratila nakon završenih master studija na prestižnom Berkli univerzitetu i osvojenih brojnih nagrada na međunarodnim takmičenjima.

„Vodeći se ubeđenjem da sve počinje jednom kreativnom idejom i talentovanim pojedincem, platforma Srbija stvara kreira nacionalni brend moderne Srbije oslanjajući se prvenstveno na međunarodno preoznatljive i izuzetne pojedince koji inspirišu svojim dostignućima, idejama, kreativnosti. Baš kao što je slučaj sa talentovanom Anom Krstajić. Podržavajući njihov rad na najbolji mogući način promovišemo Srbiju kao zemlju modernu zemlju talentovanih i kreativnih ljudi“, kaže Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade za kreativne industrije i turizam koja predvodi tim Srbija stvara.

Nacionalna platforma Srbija stvara je krovno, međuresorno telo zaduženo za međunarodnu promociju Srbije kroz izvozni potencijal iz oblasti kreativnih industrija, inovacija i ekonomije zasnovane na znanju.

Platforma, osnovana na inicijativu predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić, deluje kao nacionalni brend koji afirmiše vrednosti savremene Srbije – kreativnost, inovativnost, znanje i talent.  




<<  Maj 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Putopisi, Intervjui..