Grupa Revolt objavila je novi singl sa nadolazećeg albuma, a ovoga puta Banjalučani su javnosti predstavili pjesmu "Zemlja". U pitanju je treći singl koji će se naći na albumu "Kontrakcije", a "Zemlja" je dobila i prateći, tzv. "lyric video" za koji je bio zadužen Indir Merdanović. Podsjećamo, grupa Revolt je ponovo aktivna nakon deset godina pauze, koju je prekinula objavom singlova "Snovi" i "Antagonist". Sve tri pjesme naći će se na albumu "Kontrakcije", nasljedniku sada već kultnog debija "U kući bola".

- Revolt intenzivno, već godinu dana i na nekakav sebi svojstven način, stvara nove pjesme, koje bi se uobličene u cjelini trebale naći na albumu radnog naziva "Kontrakcije", a za singl "Zemlja" bio je predviđen i video-spot. Ipak, zbog globalne situacije, bend nije bio u mogućnosti da realizuje i ostvari planirano -  kaže Draško Kremenović, jedan od vokala benda.

On takođe otkriva da je za prethodni singl "Antagonist" već snimljen jedan dio video-spota.

- Međutim, ostao nam je nezavršen drugi dio, koji je trebao da bude snimljen. Sama situacija u svijetu je zaustavila dalji rad, pa je spot u fazi daljeg razmatranja - navodi Kremenović.

Za snimanje i produkciju numere "Zemlja", kao i kompletnog albuma "Kontrakcije", pobrinuo se gitarista benda Dejan Savić uz pomoć ostatka benda, dok je za omot albuma i prateće vizuale bio zadužen Dejan Šijuk.
Revolt je nastao 1995. godine, a pored albuma "U kući bola" (2000), zastupljeni su na nekoliko kompilacija. Grupa je kroz razne faze postojanja svirala širom regiona, ali i u nekoliko zemalja Evrope.
Aktuelni singl "Zemlja", ali i prethodna dva, možete preslušati na zvaničnom YouTube kanalu grupe Revolt.

REVOLT - ZEMLJA

<<  Avgust 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Putopisi, Intervjui..