Ovoga utorka, 18. februara, u londonskoj O2 areni  održana je  40. dodela prestižne britanske muzičke nagrade, BRIT Awards, koja je na jednom mjestu predstavila najbolje od britanskih i internacionalnih izvođača i muzičara tokom prošle godine. Od Warnerovih izvođača, čiji je licencni partner upravo diskografska kuća Dancing Bear, pobedu su sinoć odneli slavni reper Stormzy i grupa Foals. Stormzy je tako po drugi put od 2018. godine proglašen 'britanskim izvođačem godine', dok je tokomijekom sinoćnje dodele imao čast odraditi i briljantni performans koji je zapravo predstavljao impresivan 'medley' njegovih hitova, uz stotinu plesača, zbor i gostovanje glazbenika Burna Boya.

Podsjećamo kako upravo najnovije izdanje "Heavy Is The Head" predstavlja uzbudljiv povratak na scenu ovog novog britanskog miljenika i rekordera kada je riječ o broju digitalnih streamova u UK-u, koji se u posljednjih godinu dana profilirao u jednu od najuticajnijih pop ličnosti.

Titula 'grupe godine' pripala je bendu Foals, koji su u ovoj kategoriji zasjenili sveprisutni Coldplay. Podsjećamo kako je bend još u oktobru prošle godine finalizirao najambiciozniji projekt svoje karijere kroz "Everything Not Saved Will Be Lost – Part 2", šesti studijski album ovog alt-rock sastava iz Oxforda. Upravo su čitavim projektom obožavaocima servirali gotovo 80 minuta sjajne muzike kroz 20 novih pesama, kao nastavak na koncept hvaljenog prethodnika "Part 1" koji je u martu odmah po objavi dosegao drugo mjesto UK top lestvice albuma te je potom zaslužio i nominaciju za nagradu Mercury.

Novi Stormzyjev album "Heavy Is The Head" i novi album grupe Foals, "Everything Not Saved Will Be Lost – Part 2", možete nabaviti u Dancing Bear prodavaonicama u Zagrebu, Splitu, Osijeku i putem Dancing Bear web shopa.

Sve pobednike potražite na službenoj web stranici BRIT Awards.



<<  Avgust 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Putopisi, Intervjui..