Nakon što je drugi singl borskog sastava Poez11a pod nazivom Talasi osvojio titulu hita oktobra na Bunt RTS Top listi, objavljen je i treći singl za pesmu Samo mi koji možete poslušati klikom na link OVDE. Autor spota je Milan Stošić, a u spotu se pojavljuje Jovana Ćopić. Mix i mastering i ovog singla uradio je Miloš Drobnjaković. Materijal za album, koji će uskoro biti objavljen, snimljen je tokom 2018. i 2019. godine u Boru u Studiju 11.

Ovo je ujedno i dobra najava za predstojeći koncert sastava Poez11a, koji će biti održan u sali borske Muzičke škole u subotu , 7. decembra 2019. Članovi ovog sastava obećavaju odličnu svirku i neka iznenađenja. Pokrovitelj koncerta je Centar za kulturu grada Bora.

Treba podsetiti da drugi singl pod nazivom Talasi prati animirani spot koji je novi osvrt Mihajla Dragaša na njegov film ISKON Anima Aeternam, inspirisan tekstom i muzikom Talasa. Film ISKON je nagrađen Grand prijem na 63. Martovskom festivalu u Beogradu, 2016. godine.Mix i mastering potpisuje Miloš Drobnjaković, Sound Guru Studios.

Prvi singl pod nazivom Čekajući sreću objavljen je juna ove godine. Mix i mastering prvog singla odrađen je u Studiju Destilerija, produkciju potpisuje Petar Rudić (Mravi, Svi na pod), a spot Ivan Ilić.

 „Poez11a je matematika duša u kojoj je 1+1=11. I upravo na taj način, svako od članova benda unosi svoj unutarnji doživljaj sveta kroz muzički izraz, koji u zbiru daje komentar, ali i slutnju vremena u kome živimo. Ukoliko vreme kao takvo postoji“ Ovim rečima nas Ivan Ilić, frontmen benda Poez11a iz Bora, upoznaje sa osnovnim smislom postojanja i misije, kako muzike tako i pisane reči.

Žanrovski pripadaju pop muzici sa elementima bluza i psihodelije, ali je osnovna ideja ovog sastava promocija autorskog izražaja, bez previše stega samog žanra.

„Željko Ljubić Piti i ja sarađujemo dugi niz godina. Bend Poez11a nastao je prošle godine, kada su nam se pridružili Jelena Ilić na violini i Vukašin Jelenković na klaviru. Duško Spasojević svira bas, a bubnjeve Darko Urošević. Pored njih još nekoliko naših prijatelja je tu: Dragoljub Ranđelović – harmonika, Miloš Đurić – bas i gitara, Bojan Bojković Profa – klavijature“ kaže Ivan Ilić koji iza sebe ima dve objavljene knjige poezije - Ledeno prepodne i Eshatolog, koje su svojevremeno bile i nagrađivane.

<<  April 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Putopisi, Intervjui..