Pajperov smijeh, alternativni rok bend iz Banjaluke, predstavio je novi video-spot, ali i novog gitaristu te seriju nadolazećih koncerata. Nakon spota za numeru "Svjetla su daleka", video verziju je ovoga puta dobila numeru "Zupčanik", a obje pjesme se nalaze na aktuelnom maksi singlu "Mostar Trek". Prateći video je nastao od dokumentarnih materijala nastalih upravo tokom snimanja spomenutog maksi singla.

Inače, "Zupčanik" je drugi video-spot benda, a njegovu režiju potpisuje Vedran Ševčuk Alf, koji je zaslužan i za nove fotografije benda.

Takođe, Pajperov smijeh je predstavio i Vladimira Maksimčuka (ex-Tupas mene, ex-Aurora), novog člana benda umjesto dosadašnjeg gitariste Daneta Marjanovića.

- Njegove poslovne obaveze nisu dozvoljavale kontinuitet proba te je Dane svojevoljno istupio iz benda, kako bi samom bendu stvorio prostor da dalje raste, a to je nesebičan čin koji samo potvrđuje stav da je muzika ispred svakog pojedinca. Vladinim dolaskom dobili smo kontinuitet sviranja proba, što je dalo rezultat ne samo u smislu naše sviračke forme, već je probudilo sve druge segmente djelovanja benda, pa danas pričamo o našem drugom spotu i seriji klupskih koncerata – kaže Mirko Ponjević, frontmen benda.

Bend planira biti što aktivniji i prisutniji tokom sezone klupskih svirki, tako da je zakazano već nekoliko koncerata u bh. gradovima, a to su Kostajnica (28. septembar), Mostar (4. oktobar), Stolac (5. oktobar) i Banjaluka (12. oktobar).

Ponjević navodi da je bend oduvijek radio više stvari paralelno te da to se nije promijenilo, pa se u ovom momentu osjećaju odlično jer "guraju" na svim frontovima.

- Stvaraju se nove pjesme, snimaju se već stvorene, objavljuju se spotovi, održavaju se koncerti... Volimo to što radimo, i vrijeme ispred nas će dati još mnogo dobrih stvari od Pajpera – smatra on.

Karlo Tomić, basista benda, navodi da su imali malu pauzu u objavljivanju pjesama i koncertnim nastupima uzrokovanu promjenom člana benda.

- Prvi put u preko deset godina rada smo se odlučili za promjenu, što je opet tražilo od nas da radimo još više nego ranije. Osjećali smo odgovornost, kako prema Danetu koji je otišao i prema Vladi koji je došao, tako i prema publici, jer bend mora ili da radi ili da ne radi. Mi smo se odlučili da radimo i spot za "Zupčanik" je samo prvi korak u nekom narednom djelovanju naše male ekipe – kaže Tomić.

Grupa Pajperov smijeh je nastala 2005. godine, a trenutno je čine Mirko Ponjević (vokal), Ljubiša Ćetojević (bubanj), Karlo Tomić (bas), Srđan Ivanković  (gitara) i Vladmir Maksimčuk (gitara). Do sada su objavili album "Od sjene do sunca" i dva EP izdana "epP" i "Mostar Trek", koje možete preslušati ovdje.

Spot za "Zupčanik" vas čeka u nastavku >>

<<  Jun 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Putopisi, Intervjui..