Dugo očekivana promocija albuma „Vila Filozofina“ zakazana je za sredu, 2. oktobar u Mikser house–u, Karađorđeva 46, od 19 časova. Pred publikom i medijima će biti predstavljen izvanredan album koji je do sada već pobrao brojne pohvale. Pored toga, predstavljamo i spot za pesmu Tim, drugi singl sa albuma, čiju je režiju potpisao koautor pesme Đorđe Miljenović – Sky Wikluh.

 

Kroz ovo uzbudljivo veče će vas voditi prepoznatljivi vokal Julianne Boroš, Vile Filozofine. Sa njom će nastupiti Nevena Filipović (vokal i klavijature), Jelena Rančić (vokal), Nenad Trajković (bubnjevi), Novak Savić (bas gitara) i Dejan Hasečić (el. gitara). Kao specijalni gosti nastupiće producent i aranžer albuma Aleksandar Sedlar (el /ak. gitara).


Iza autorskog projekta „Vila Filozofina“ stoji Julianna Boroš, prepoznatljiva po svom specifičnom vokalu i svestrana interpretatorka jazz, pop-rock, rege i r'n'b muzike. Na Jelen DemoFestu u Banja Luci 2012. godine osvojila je specijalnu nagradu žirija, interpretirajući prvi put široj javnosti autorsku muziku sa albuma „Vila Filozofina”. Album „Vila Filozofina” je završen i objavljen kao autorsko izdanje u junu 2013. godine. Autor tekstova i muzike je Julianna Boroš, a koautor u tri pesme, aranžer i producent je Aleksandar Sedlar. Ostali saradnici na albumu su Marko Kuzmanović, Igor Malešević, Branko Bošković, Nikola Demonja Jr., Strahinja Banović, Miloš Petrović, Sanja Stojanović, Dragan Đorđević, Milan Prokop, Đorđe Miljenović i Akademski hor Collegium musicum.


Pred nama je celovito i inovativno umetničko delo koje unosi svežinu na našu muzičku scenu, pružajući publici mogućnost da uživa u žanrovski diverzifikovanim numerama koje je najlakše podvesti pod etiketu progresivnog roka. Snažne kompozicije sa virtuoznim izvođenjem vrsnih muzičara i prožimajući tekstovi koji zadiru u našu svakodnevnicu dok pitaju i odgovaraju na naše unutrašnje nedoumice, harmonično su objedinjeni u aranžmanima i kroz produkciju Aleksandra Sedlara. Moćno muzičko tkanje i intimna naracija pesama Julianne Boroš, ruka su koja slušaoca pouzdano vodi kroz muzičku bajku. Zato ne čudi da je naš poznati rok kritičar Peca Popović  prokomentarisao da je uz Josipin “Dnevnik jedne ljubavi” i Viktorijin “Verujem” ovo najbolji ženski album snimljen na postoru bivše Jugoslavije.

 

Novi spot za pesmu “Tim” možete pogledati na sledećem linku OVDE


Vila Filozofina zvanični Youtube kanal: http://www.youtube.com/user/vilafilozofina/videos

<<  Jul 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Putopisi, Intervjui..