Jedinstvene večeri poezije pod nazivom  ČIP FESTIVAL: NOĆI POEZIJE održaće se u okviru programa Letnjih grifonskih noći u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka (Zaprokul), u četvrtak 28. i petak 29. jula sa početkom u 21 čas, u ulici Rige od Fere broj 4. Za sve koji ovo leto provode u Beogradu osmisli smo večeri mlade pesničke scene koje će se odigrati na letnjoj sceni Zaprokula. ČIP FESTIVAL pod sloganom NOĆI POEZIJE U ZAPROKULU je jedinstvaena prilika da se upoznate  sa mladim srpskim pesnicima i njihovom poezijom, ali i dve specijalne gošće. Mlada pesnička scena ima priliku da govori o važnosti Čitanja I Poezije u javnosti i razlikama u shvatanju stihova kroz vreme.

Poezija rečima najlepše oslobađa, a prostor se menja i razvija u odnosu na to šta se u njemu govori. Zaprokul, upravo zato, otvara letnju scenu pesnicima i publici sa željom da svaki novi susret čini lepšim i potpunijim.

Prve večeri, u četvrtak 28. jula u 21 čas, na letnjoj sceni Zaprokula, nastupiće mlade nade srpskog pesništva: Marija Dragnić, Šimon Cubota, Sara Stanojević, Anđela Pendić, Slađana Bušić, Đorđe Ivković i Nikola Đurica. Specijalna gošća je Ana Ristović, poznata srpska pesnikinja, dobitnica nekoliko najuglednijih nagrada za poeziju; nagrade ,,Branko Miljković", ,,Brankove nagrade", nagrade ,,Milica Stojadinović Srpkinja", Disove nagrade" ...

Nakon toga, u petak 29.jula u 21 čas, scenu će preuzeti nove zvezde poezije: Nemanja Dragaš, Milica Špadijer, Irena Plaović, Katarina Pantović, Jelena Marinkov, Marija Radić  i Marko Kragović. Specijalna gošća je pesnikinja Radmila Petrović, laureat 42. Limskih večeri poezije i pobednik 22. Poetskog konkursa „Desanka Maksimović".

Moderator festivala je Jovana Milovančević, voditeljka Radio Beograda.

Kalendar manifestacije „Letnjih grifonskih noći " možete pronaći na sajtu Zaprokula na linku >>
 

<<  Septembar 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Putopisi, Intervjui..