Fatamorgana, SDH i Topolis - synth-pop/darkwave veče u CK13

Fatamorgana, SDH i Topolis - synth-pop/darkwave veče u CK13
sre, 7. jun 2023
Novi Sad, Srbija

Synth-pop duo iz Barselone nastupiće u  sredu 7. juna u Omladinskom centru CK13, a uz njih, ovo synth-pop/darkwave veče upotpuniće i nastup electronic/darkwave dua SDH, takođe iz Barselone, i srpskog synth producenta Nemanje Stojanovića, koji će predstaviti muzički projekat Topolis. Ulaznice će moći da se kupe na ulazu u CK13, na dan koncerta, po ceni od  500 dinara. Koncert počinje u 20 čas, a vrata kluba otvaraju se u 19:30 časova. Fatamorgana je synth-pop duo iz Barselone, čiji će vas elektronski post punk zvuk, uz koji se podjednako može đuskati ali i sanjariti, odvesti u svet Tvin Piksa.

Oformljeni 2017. godine u Barseloni, kao kućni projekat, Patrycja Proniewska i Louis Harding ubrzo su svoje muzičko stvaralaštvo poželeli da podele sa ostatkom sveta. Do sada su objavli singl “Fatamorgana” (2018) i dva albuma “Terra Alta” (2019) i “Ahora Aquí, Todavía No” (2022). Brojnim koncertima predstavili su se publici širom Evrope i Severne Amerike, a ovdašnja publika će moći premijerno da ih čuje upravo na nastupu u CK13.

SDH (Semiotics Department of Heteronyms) je electronic darkwave duo iz Barselone koji čine Andrea P. Latorre i Sergi Algiz. Njihov set karakterišu ritmični synth napadi i Refnovska atmosferičnost, koji vas vode u zaglušujuću nepreglednost tame disko kluba. Od 2018. do sada objavili su jedan album i nekoliko EP izdanja, a za ovu godinu najavljuju novi album - “Fake Real”.

Topolis je naziv novog projekat srpskog producenta Nemanje Stojanovića, koji je na svetskoj minimal synth sceni poštovanje stekao projektom YusYus i velikim brojem nastupa uživo širom Europe. Topolis je live projekat, u striktnoj minimal synth formi inspirisan vojvođanskom ravnicom, bečkom štrudlom i pariskom svilom.


CK 13
Vojvode Bojovića 13, Novi Sad
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..