Koncert: Anneke van Giersbergen

Koncert: Anneke van Giersbergen
sre, 9. novembar 2022, 21:00 h
Beograd,

Čuvena holandska pevačica i autorka Anneke Van Giersbergen održaće koncert 9. novembra 2022. godine od 21h u velikoj sali Doma omladine Beograda, u organizaciji MM Concerts, Serbian Hellbangers i Kosmonaut Booking. Ovo će biti njen prvi nastup u Srbiji i tom prilikom predstaviće pesme iz svoje bogate diskografije u akustičnom maniru, uz pratnju celog benda. Anneke je muzičku karijeru započela 1994. godine kada se priključila legendarnom gothic doom metal bendu The Gathering. Godinu dana kasnije objavili su uticajni album „Mandylion“ koji je momentalno postao inspiracija mnogim drugim bendovima na sceni kao što su Therion, Nightwish, Lacuna Coil, Within Temptation.

Međutim Anneke i momci iz The Gathering želeli su dalje da eksperimentišu sa zvukom i do 2006. godine snimili niz sjajnih albuma, uspešno šetajući kroz žanrove čiji su put sami definisali kao „trip-rock“.

Nakon 13 godina sa The Gathering, Anneke je 2007. godine započela svoju solo karijeru. Već od prvog narednog projekta Agua De Annique pokazala je da njena kreativnost nema granica. Od tada je snimila šest solo studijskih albuma, predvodila bendove The Gentle Storm i Vuur, više puta snimala i nastupala sa kanadskim metal genijem Devin Townsendom i svojim spokojnim ali moćnim glasom obojila pesme bendova: Anathema, Ayreon, Amorphis, Moonspell, Within Temptation i drugih.

Aktuelni album „The Darkest Skies Are The Brightest” je postigao veliki uspeh među fanovima i kritičarima. Intiman zvuk ove ploče biće adekvatno predstavljen na predstojećoj turneji u akustičnoj postavi celog benda.

Izuzetno nam je drago da najavimo domaćeg umetnika Danila Nikodinovskog kao specijalnog gosta na predstojećem koncertu.
Danilo Nikodinovski je spiritus movens benda Consecration poslednjih dvadesetak godina i jedna od glavnih karika u bendu Nikole Vranjkovića poslednjih deset. Danilovo sviranje odlikuju širok i moćan zvuk gitare, a nastup u velikoj sali DOBa biće jedinstvena prilika da se po prvi put oproba u intimnijem, svedenijem nastupu kao solo izvođač. Svaki Danilov nastup je magijski ritual za sebe, a ovaj koncert će predstavljati potpuni skok u nepoznato.

Ulaznice u prodaji na svim prodajnim mestima Ticket Vision i onlajn po ceni od 2500 din, na dak koncerta cena ulaznice će iznostiti 3000 din.


Dom Omladine Beograda
Makedonska 22, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..