U NOJEVOJ BARCI Mala grafika

U NOJEVOJ BARCI Mala grafika
uto, 1. decembar 2020 - pet, 1. januar 2021

145 autora - 273 rada od 1 decembra 2020. do 12.12. u Galeriji FLU od 14.12. do januara 2021. u Grafičkom kolektivu. Od utorka, 1. decembra biće otvorena izložba Male grafike 2020, u Galeriji Fakulteta likovnih umetnosti, Knez Mihailova 53, jer smo još uvek Galerija u pokretu. Kalendarski pozicionirana u praznične dane, Mala grafika kontinuirano neguje predstavljanje aktuelne grafičke produkcije različitih estetskih stavova, a u čitavom događaju vidljivi su i oni aspekti kulture koji čine pravu meru u razmeni energije, radosti i ostvarenju lične sreće u činu darivanja umetnosti. Grafika malog formata stekla je harizmu intimne forme komunikacije umetnika sa publikom. Ona iz najšireg konteksta osvetljava određenu tematiku i fenomen iz ugla kreativne individue. 

Ovogodišnja izložba pod nazivom U Nojevoj barci afirmiše stvaralačku ideju umetnika koji imaju herojsku rešenost i smirenost sa kojom stupaju kroz svakodnevnicu.  Ovaj umetnički događaj će kroz komunikaciju sa publikom, i uz bliskost tradicionalnog okupljanja porodica i prijatelja za praznike, oživeti vedro proticanje vremena, i ulepšati percepciju stvarnosti posmatraču, dugovečno.

Nagradu Mali pečat dodeliće žiri: Nevenka Stojsavljević, grafičarka, Zoran Todović, grafičar, Natalija Stokanović, istoričarka umetnosti.

Izložba će trajati do 12. decembra u Galeriji Fakulteta likovnih umetnosti.

Od 14. decembra izložba se nastavlja u prostorijama Grafičkog kolektiva na Kosančićevom vencu 19.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..