Bagel Bejgl proslavlja 5. rodjendan! Sa toliko žara, uloženog truda, rada i učenja, sa puno znoja, suza i smeha! Prošlo je 5 godina otkako je prva Bagel Bejgl radnja otvorena u srcu Beograda, sa ciljem da ponudi slastan bejgl, ali i da se bori za društvo po meri svih nas. Vlasnice su se suočile sa ponekim neuspehom, ali i sa mnogo više uspeha. Peti rođendan je obeležen u sred krize čovečanstva, nakon dezinfekcije ruku i prostora, vlasnice su našle vremena i da dezinfikuju misli i emocije. I evo, šire ljubav i dostavljaju bejgl od kog bi i najprobirljivijem njujorčaninu pošla voda na usta! Tokom proteklih godina, Bagel Bejgl je zabeležio brojne uspehe, osnažio mnoge žene pruživši im prostor za obuku i praksu, doprineo oporavku žena u programima NVO Atina i pomogao stvaranje još većeg broja ženskih socijalnih preduzeća i inicijativa.

"Našu zajednicu koja nas inspiriše da se borimo protiv nejednakosti i jačamo odgovorno društvo. “Danas više nego ikada verujem u feminističke principe; u etiku brige za sebe i druge, u preko potrebnu javnost rada, u solidarnost i saradnju. Mislim da treba izvući najbolje iz ove krize. Znam da će žene naći način da se izbore, onako kako su one to uvek mogle i umele - herojski i sa osmehom”, rekla je naša koleginica Jelena Hrnjak iz NVO Atine na temu ekonomskog uticaja krize na žensko socijalno preduzetništvo.

“Trafikeri su ti koji oduzimaju ženama slobodu, integritet, nezavisnost, slobodnu misao. Sada ova situacija izolacije stavlja ove žene u još teži položaj, jer im je sloboda ponovo ograničena. Usled trenutnih okolnosti došlo je do regresije i vraćanja na poziciju zavisnosti. Nažalost, opravdano je za očekivati da će se ovaj trend nastaviti i po prestanku vanrednog stanja i policijskog časa. Mnoge žene ostale su bez posla i prihoda. Neminovno je da će posledice pandemije biti vidljive u svim društvenim oblastima. Moraćemo da se borimo još jače, ali ništa nas ne može zaustaviti! Smatram da je nastavak ulaganja u žensko socijalno preduzetništvo pravi recept za prevazilaženje posledica ove ali i svih drugih kriza.”

Ako još uvek niste posetili Bagel Bejgl, odvojite malo vremena i prošetajte do radnje u Knez Danilovoj ulici.. Naći ćete se u oazi dobrog ukusa, gde ćete imati priliku da se počastite slasnim zadovoljstvom, i ujedno doprinesete tome da svet bude bolje mesto. Ako ste već bili ovde, radujemo se ponovnom viđanju! Ukoliko ipak odlučite da ostanete kod kuće, ukusne bejgl zalogaje će vam dostaviti Wolt, Donesi i Glovo.

<<  Novembar 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Putopisi, Intervjui..