Nakon što je prošle godine Beograd dobio svoj prvi, veliki festival kafe, CoffeeFest se vraća i ove godine da u velikom stilu obeleži početak jeseni 25. i 26. septembra. Plato ispred Ušće Shopping centra postaće centar dešavanja za sve ljubitelje kafe koji žele da saznaju nešto novo o svom omiljenom napitku. Vlasnici kafića i svi ostali koji posluju sa kafom pozvani su da prisustvuju CoffeeFest samitu na kome će biti održana predavanja i panel diskusije, kao i koktel upoznavanja.

 

Ambiciozniji posetioci moći će nešto da nauče na senzornim obukama i predavanjima, ali i da odaberu profesionalnu kafe mašinu i nauče da pripreme savršen espreso kod kuće. Baristi (i oni koji bi to želeli da postanu) mogu da se prijave na besplatne obuke, a oni veštiji na Brita takmičenje barista. Ako smatrate da ste dovoljno spretni, prijavite se i isprobajte svoje veštine pred brojnom publikom. Najbolji barista očekuje vredna nagrada - put u Trst na Bazzara profesionalnu obuku.

 

Ove godine, akcenat je na espreso kafi, a posetioci će uživati u savršenim aromama, neverovatnim latte art nacrtima i figurama od pene koje će za njih praviti najbolji baristi. Izlagači će posetiocima ponuditi svoje nove proizvode i predstaviti im alternativne načine pripreme kafe poput chemex-a, air press-a... Kao i prošle godine, chill zona biće centar svih zbivanja, a umesto bine program će se održavati na festivalskom šanku. Pored programa posvećenog kafi, publika će uživati i u filmskim projekcijama i muzičkim nastupima, a u večernjim časovima biće priređene žurke.

 

Festival će svečano biti otvoren u petak, 25. septembra u 14h. U petak će od 10 do 14h ulaz biti otvoren samo za poslovne korisnike, uz pozivnicu ili registraciju, a za sve ostale od 14 do 20h. U subotu, 26. septembra, ljubitelji kafe imaće ceo dan na raspolaganju - festival je otvoren 10-20h.

 

Cena karte je 150 dinara i može se kupiti na ulazu na CoffeeFest, a uključuje degustaciju kafe na festivalu. Za sve ostale informacije i prijave na samit, obuku i takmičenje, posetite www.coffeefest.rs

<<  Mart 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Putopisi, Intervjui..