Pravo sa Berlinala, gde je svetskom premijerom otvorio jubilarno 70. izdanje ovog prestižnog filmskog festivala, film “Moja godina sa Selindžerom” (My salinger year) u distribuciji Dexin filma stiže pred domaću publiku u okviru ovogodišnjeg festivala FEST 2021. Romantična drama nagrađivanog kanadskog reditelja i scenariste Filipa Falardoa, sa holivudskom zvezdom Sigorni Viver i mladom filmskom nadom Margaret Kali (“Bilo jednom u Holivudu”) u glavnim ulogama, predstavlja ekranizaciju istoimenog autobiografskog bestseler romana autorke Džoane Smit Rakof.

Tragom filma “Đavo nosi Pradu” i sa atmosferom Njujorka iz klasika “Doručak kod Tifanija”, “Moja godina sa Selindžerom” dočarava nam život nadarene mlade spisateljice tokom njenog rada u najprestižnijoj njujorškoj književnoj agenciji, koja je, između ostalog, zastupala slavnog američkog pisca Džeroma Dejvida Selindžera. Napustivši Berkli i dugogodišnjeg dečka, Džoana se sredinom devedesetih s velikim snovima seli u Njujork. Tamo se zapošljava kao asistentkinja stoičke i staromodne Selindžerove agentkinje Margaret. Balansirajući između siromaštva i glamura, Džoana provodi dane ušuškana u “plišanoj” kancelariji u kojoj, uprkos ekspanziji kompjuterske revolucije, još vladaju analogni diktafoni i pisaće mašine. Njen glavni zadatak u književnoj agenciji jeste da umesto Selindžera odgovara na pisma njegovih obožavalaca. Koristeći glas velikog pisca, ona polako počinje da otkriva svoj...

Trejler (Moja godina sa Selindžerom): ovde

Izabel Košet (Barselona, 1960) je španska rediteljka i scenaristkinja, poznata po filmovima Tajni život reči (2005), Moj život bez mene (2003) i Knjižara (2017). Njena filmografija uključuje i druge igrane filmove: Stvari koje ti nikad nisam rekla (1995), Elegija (2008), Mapa zvukova Tokija (2009) i Juče se nikad ne završava (2013), pored dokumentarnih filmova, kratkih filmova i reklama. „Sneg u Benidormu“ je najnovije ostvarenje ove obožavane rediteljke, čiju produkciju potpisuje Pedro Almodovar, a koje nosi toliku količinu melanholije da gledalac nije u stanju da sedi mirno. Kroz ulice Benidorma vodiće vas fantastični Timoti Spal, koji još jednom pokazuje sve svoje glumačke bravure, dok mu društvo prave fantastična Karmen Maći, Sarita Čaudri, Pedro Kasablank i drugi.  

Nakon što je primoran da se povuče, Piter, čovek sa rutinama i malo radosti, odlučuje da ode u Benidorm da poseti svog brata Danijela sa kojim nema mnogo kontakata. Ali kada je stigao u Benidorm, čini se da je Danijel nestao.
U potrazi za svojim bratom, Piter će se suočiti s opasnostima koje uključuju mafije nekretnina i neplaćene dugove. Benidorm će biti još jedan protagonista ove priče, mesto ponekad lepo, ponekad opasno i tmurno koje će biti pozadina romantične ljubavne priče u njegovom sumraku.

Trejler (Sneg u Benidormu): ovde

Nakon prikazivanja na FEST-u, filmovi „Sneg u Benidormu“ i „Moja godina sa Selindžerom“ će se naći na redovnom repertoaru domaćih bioskopa od 20.maja u distribuciji Dexin filma.

<<  Jul 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Putopisi, Intervjui..