Na predstojećem, 49. Međunarodnom filmskom festivalu – FEST, koji će se održati od 7. do 16. maja 2021. na nekoliko lokacija u Beogradu, premijerno će biti prikazano više od 70 filmova najnovije svetske kinematografije u 7 programskih celina. Festival se ove godine održava pod sloganom „Povratak u budućnost“ sa namerom da kao najveća i nadaleko poznata filmska manifestacija u zemlji i regionu, doprinese ponovnom oživljavanju bioskopskih platna i povratku filmske publike u bioskope. Preporučujemo 5 francuskih filmova iz bogatog filmskog programa koje ne smete propustiti:

LJUBAVNE AFERE
Režija: Emmanuel Mouret
Francuska , 2020 / 122’
Program: FEST 49

Odmor u francuskom selu. Dafne, u trećem mesecu trudnoće, sama dočekuje Maksima, rođaka svog momka Fransoa. Njen Fransoa je morao na brzinu da se vrati u Pariz da bi zamenio bolesnog kolegu. Dok čekaju njegov povratak, tokom četiri dana Dafne i Maksim se upoznaju i dele vrlo intimne priče koje ih zbližavaju.

LJUBAVNICI
Režija: Nicole Garcia
Francuska, 2020 / 102’
Program: Gala

Lisa i Simon su nerazdvojni. Vrlo su strastveni još od tinejdžerskih dana. Događa se tragedija, izazvana Simonovim kriminalnim aktivnostima. U opasnosti je, beži, bez Lise. Ona uzalud čeka na vesti od njega. Tri godine kasnije, ona je udata za Lea, a putevi im se ponovo ukrštaju na ostrvu u Indijskom okeanu.

BETI BLU
Režija: Jean-Jacques Beineix
Francuska, 1986 / 185’
Program: Festovih 50

Beti i Zork žive u kući na obali. Vole se strasno i beskrajno. Sasvim slučajno ona nalazi ispisane stranice njegovog romana. Oduševljena Zorgovim pisanjem, Beti ne razmišlja nego ga tera da odu u Pariz i nađu izdavača za knjigu. Uprkos njenim nastojanjima, izdavača ne nalaze. Sele se na jug, ona počinje da gubi razum i sve češće ima napade ludila. Ljubav i ludilo vode ih do granice koju obični ljudi ne prelaze.

SLALOM
Režija: Charlène Favier
Francuska, Belgija, 2020 / 92’
Program: FEST 49

Petnaestogodišnja Liz, srednjoškolka u francuskim Alpima, primljena je u visoko rangirani skijaški klub čiji je cilj obuka budućih profesionalnih sportista. Iskoristivši priliku za novog polaznika, Fred, bivši šampion koji je postao trener, odlučuje da Liz postane njegova blistava zvezda bez obzira na nedostatak iskustva. Pod njegovim uticajem, Liz će morati da izdrži više od fizičkog i emocionalnog pritiska treninga.

KAKO BITI DOBRA SUPRUGA
Režija: Martin Provost
Francuska, Belgija, 2020 / 109’
Program: Gala

Poleta i njen suprug duži niz godina vode školu za domaćinstvo. Njihova misija je da nauče tinejdžerke kako da postanu savršene domaćice u vreme kada se od žena očekivalo da budu podređene svojim muževima. Nakon iznenadne smrti supruga, Poleta otkriva da je škola pred bankrotom i da mora da preuzme svu odgovornost. Ali dok su u toku pripreme za TV emisiju o takmičenju u domaćinstvu, ona i njeni studenti počinju da preispituju svoja uverenja jer su protesti širom Francuske u maju 1968. transformisali društvo oko sebe.

Ulaznice za FEST su u prodaji na blagajni Sava Centra (ulaz B iz ulice Vladimira Popovića), Kombank dvorane, Doma omladine Beograda i Cineplexx Galerija Belgrade. Karte za projekcije u Sava Centru, Kombank dvorani i Domu Omladine Beograda mogu se nabaviti i onlajn, preko sajta www.tickets.rs, kao i na svim Ticket Vision prodajnim mestima. U prvih sedam dana prodaje moguće je ostvariti 10% popusta na kupovinu kompleta karata po terminskim linijama u dvoranama, i 10% popusta na onlajn kupovinu u okviru akcije “Moj Komplet” (na 10 i više kupljenih ulaznica).
Više o programu pročitajte na: www.fest.rs

<<  Maj 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Putopisi, Intervjui..