Tribeca Enterprises i YouTube danas su objavili program prvog Globalnog filmskog festivala We Are One (Svi zajedno) u sklopu kojeg će biti prikazano više od 100 filmova po izboru selektora 21 vodećeg filmskog festivala iz više od 35 zemalja, uključujući Sarajevo Film Festivala, uz prateći program razgovora, VR sadržaja i muzičkih nastupa. Ovim desetodnevnim digitalnim događajem odaje se priznanje umjetnicima iz svih dijelova svijeta, a u centar pažnje stavljaju se filmovi koji mogu proizvesti promjene i produktivno povezati globalnu publiku.

Festival je okupio neke nekih od najtalentovanijih svjetskih umjetnika, naratora i selektora u želji da tokom pandemije Covid-19 ljubiteljima filma pruži zabavu i utjehu, a organizacijama koje se bore protiv ovog globalnog zdravstvenog izazova podršku. Festival će se u potpunosti održati na YouTube kanalu YouTube.com/WeAreOne u periodu od 29. maja do 7. juna.

“Festivali su mjesta povezivanja, okupljanja i dijeljenja. Sada, više nego ikad, to su ključne stvari za obnovu društvenog kapitala, preispitivanje postojećih modela filmske produkcije i oblikovanja naše zajedničke budućnosti. Festivali su mjesta koja nam omogućavaju da zajedno odlučimo gdje želimo ići i da pokažemo da smo svi dio iste cjeline - jedno. Sretni smo što smo dio zajedničkog projekta Tribece, YouTubea i svjetskih filmskih festivala i što publici širom svijeta možemo predstaviti filmove regionalnih i svjetskih autora koji su nastali u Sarajevu. Nadamo se da ćete uživati i da ćemo se uskoro opet vidjeti na festivalima i u kino salama’’, izjavili su Mirsad Purivatra i Jovan Marjanović u ime Sarajevo Film Festivala.

Kompletan program festivala potražite na www.weareoneglobalfestival.com.

<<  Jun 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Putopisi, Intervjui..