Najuticajniji mladi influenseri iz Srbije i regiona po prvi put zajedno na filmu - "To je jedan sasvim novi, drugačiji svijet, YouTuberi su ekstrovertirani, a publika postoji. Odlučili smo saznati postoji li tu nešto što možemo uobličiti, tu ideju da YouTubere prebacimo na kino platno", pojašnjava reditelj Ljubo Zdjelarević. Dugometražni igrani film hrvatskog reditelja Ljube Zdjelarevića, IDEŠ?IDEM , zabavna komedija koja po prvi puta okuplja najpoznatije i najuticajnije Youtube zvezde i vodeće influensere regiona, predvođene Bogdanom Ilićem (aka. Baka prase) u bioskope stiže danas,  27. februara u distribuciji 2i Filma.

Reč je o projektu koji po prvi put u igranoj formi predstavlja mlade virtualne zvezde uz koje odrastaju nove generacije: Bogdana Ilića – “Baku Prase”, Nenada Krstića - Tonyja TCTN, Veroniku Rosandić, Kaju Kočevar – “Kaya Solo”, Vida Juračića, Frana Lauša, Niku Ilčić, Amela Družanovića - Mecu Cazina, i mnoge druge! Kao profesionalna podrška i jedini profesionalni glumac u filmu nastupa Zijad Gračić.

"Ideja je bila da projekt bude regionalan, pa su glumce određivali po zemljama, otkuda dolaze i po sadržaju koji stvaraju. Tražili smo YouTubere koji mogu komunicirati s većim brojem ljudi te za koje smo ocijenili na temelju njihovog video sadržaja da mogu glumački najbolje funkcionirati u svojoj izvedbi", dodaje Zdjelarević.

Film je nastao u produkciji Kinoteke i distributerskekuće 2i Filma, a donosi izuzetno zabavno filmsko proputovanje od Zagreba do Istanbula. Film je sniman po scenariju Nikoline Bogdanović i iako funkcioniše kao fikcija, zadatak mladih YouTubera bio je da  u zadatim situacijama glume sami sebe. Ovaj film je prilika za sve mlađe generacije, da iz nove perspektive upoznaju ove mlade ljude koji su zaposeli virtualni prostor i vešto iskoristili digitalnog doba kako bi od svog imena izgradili – brend.

Na pitanje kakva je bila energija na setu, reditelj filma Ljubo Zdjalarević odgovara: "Energija na setu je bila jako pozitivna, a kroz same pripreme smo shvatili da bi njihova izvedba mogla jako dobra. I improviziraju super. Ipak je početna pretpostavka da su oni naturščici, a želja nam je bila, naravno, da ispadnu u glumačkom smislu najbolje moguće jer krajnji cilj je da im klinci vjeruju. Da nakon odlaska u kino zaključe da je film bio vrijedan gledanja, da se možda inspiriraju pričom i sami nešto poduzmu, neku akciju poput roadtripa u Istanbul. Barem do Samobora autostopom, na kremšnite. A za to su naši glavni likovi morali biti uvjerljivi, jer na kraju krajeva, ovo je ipak njihov film".  

O FILMU - Spomenuta ekipa kreće na spontano putovanje, na kojem će ih zadesiti neočekivani događaji, obrti i raspleti, kroz koje će otkriti nove spoznaje, obnoviti stare ljubavi, započeti nove, a sve sa konačnim ciljem da putovanje završe na velikom gejmerskom okršaju u Istanbulu. Kako svako od njih funkcioniše u zadatim uslovima, i koliko se virtuelna slika koju predstavljaju svojim generacijama razlikuje od njih samih, tj. lika kog prikazuju, publika će moći da proveri već od danas u bioskopima.

Ideš? Idem! je dugometražni igrani film u režiji Ljube Zdjelarevića, scenario potpisuje Nikolina Bogdanović, produkciju Kinoteka, a producenti filma su Barbara Jukopila i Ljubo Zdjelarević. Direktor fotografije je Raul Brzić, a montažu potpisuje Ana Marija Sremec.
Distributer filma je 2i Film.

Publika u Srbiji i Crnoj Gori može pogledati film u bioskopima Fontana Beograd, Cinestar Novi Sad, Cinestar Pančevo, Cinesta Zrenjanin, Cadmus Cineplex Budva, MMC KVART Kraljevo, LM bioskop Šabac, Eurocinemas- Otvoreni univerzitet Subotica, Art bioskop Aleksandar Lifka Subptica, Abazija bioskop Palić, bioskop ART Užice, bioskop Jugoslavija Vrbas, bioskop Kulturnog centra Kruševac, bioskop Centra za kulturu Valjevo, Vrnjački bioskop, bioskop Kulturnog centra ''Brana Crnčević'' Ruma, bioskop Centra za kulturu Kovin i u bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina.

 Pogledajte TRAILER filma IDEŠ? IDEM !na linku OVDE








<<  Maj 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Putopisi, Intervjui..