Novi film australijskog režisera Džastina Kurcela “Istinita priča o Kelijevoj bandi” posle premijere na Festu, gde će 7. marta biti prikazan u Sava centru i 8. marta u bioskopu Cineplexx Ušče, stiže 12. marta na redovan repertoar domaćih bioskopa. O australijskom odmetniku Nedu Keliju snimljeno je nekoliko filmova, a glumili su ga, između ostalih, Hit Ledžer i Mik Džeger. U najnovijoj verziji reditelja filmova “Magbet” i “Snežni grad”, koja je urađena po istoimenom romanu Pitera Kerija u pank-rok stilu, plemenitog pljačkaša tumači Džordž Makej (zvezda filma 1917). Važne uloge u “Istinitoj priči o Kelijevoj bandi” igraju velika holivudska imena Rasel Krou, Esi Dejvis, Čarli Hanam i Nikolas Holt.

U pustoši kolonijalne Australije, gde Englezi vladaju krvavom pesnicom nad žilavim Ircima, zatičemo Neda Kelija kao dečaka koga odgaja ozloglašeni pustinjak Hari Pauer (Rasel Krou). On ga uči životu i čeliči za okrutni svet koji ga čeka. Godine prolaze, Ned saznaje da potiče iz reda irskih pobunjenika zvanih sinovi Siva, beskompromisne grupe bandita koji se suprotstavljaju tiranima u rodnoj grudi. Nakon što su mu nepravedno uhapsili majku, Keli regrutuje grupu ratnika kako bi osmislili jedan od najodvažnijih napada anarhije i pobune koju je Australija ikada videla. Uskoro će od samog pomena njegovog imena pripadnici reda i zakona drhtati od straha...

Američki “Holivud ripoter” okarakterisao je “Istinitu priču o Kelijevoj bandi” kao “priču koja će vas naježiti”, “Varajeti” smatra da je reč o opčinjavajućem epskom filmu, dok ga je “Gardijan” nazvao “stroboskopskim, halucinantnim košmarom”. A Rasel Krou smatra da je Krucel prikazao Neda Kelija onako kako ga do sada niko nije video.

- Veliki je izazov igrati u filmu koji je rađen prema popularnom romanu, kao što je to delo pisca Pitera Kerija. Mnogo ljudi živelo je uz Neda Kelija. O njemu su ispričane legende. Dok su ga jedni slavili kao narodnog heroja, drugi su ga doživljavali kao običnog bandita. Saga o Kelijevoj bandi dotakla je svakog stanovnika Australije, ali činjenica je da niko ne zna potpunu istinu o Nedu. Došlo je pravo vreme da skinemo veo sa te tajne – kaže oskarovac Rasel Krou.

Trejler: ovde

Karte za premijernu projekciju filma “Istinita priča o Kelijevoj bandi” su već u prodaji na blagajni Sava centra kao i putem online linka >>

<<  Oktobar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Putopisi, Intervjui..