Što je zajedničko Francuskoj Alijansi i Star Film Festu? To je zasigurno film. Spoj višegodišnjih tradicija Alijanse i festivala satkanog od zvijezda rezultirao je prvim najkraćim frankofonim filmskim festivalom – NFFF-om. Na ovom kratkom ali itekako slatkom festivalu imat ćete priliku pogledati najbolje kratke filmove na francuskom jeziku koji su prijašnjih godina prikazivani na Star Film Festu. Ljubav prema filmu i francuskom jeziku su razlog da 22. i 29. februara posjetite Francusku Alijansu u Zagrebu na adresi Ante Kovačića 4. 

Dašak francuskog načina života ulovljenog kroz vješt objektiv Star Film Fest natjecatelja ne treba propustiti. Osim francuskog „mode de vie“ filmovi obuhvaćaju i niz zemalja francuskog govornog područja. Za znatiželjne početnike i strastvene frankofile tu su engleski ili hrvatski titlovi pa ništa neće biti izgubljeno u prijevodu. Poboljšajte svoj francuski ali na umu imajte kako su projekcije u subotu, 22. veljače namijenjene publici starijoj od 18 dok su projekcije drugog festivalakog dana namjenjene djeci.

Osim uživanja u bogatom filmskom sadržaju na adresi Alliance Française moći ćete sudjelovati i u odabiru pobjednika festivala a sam program trajat će oko 45 minuta. Filmovi su kratkometražni, recentnijeg datuma produkcije te različite tematike ali i visoke kvalitete s obzirom na selekciju koju iz godine u godinu provodi Star Film Fest.

 „Žemžem J'aime le Française“ projekt je profesorice Jasenke Butić a suradnja sa Star Film Festom kojeg predstavlja Martina Mladenović pod okriljem Alijanse i ravnateljice Ide Herceg obećava.

Ne propustite zato ovu kino poslasticu koja za cilj ima potaknuti učenje francuskog jezika i kulture. Au revoir!

<<  Jun 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Putopisi, Intervjui..