Već sedmu godinu održat će se Star Film Fest u Sisku a ovo će izdanje festivala krasiti i novo zvjezdano ruho. Novi vizuali i novi logo donose osvježenje u vidu kompletno unaprijeđenog vizualnog identiteta omiljenog festivala. Iza vizuala stoji Tomo Gavranović koji objašnjava zašto i kako je novi vizualni identitet Star Film Festa poseban. Svoja je razmišljanja o novom vizualnom identitetu Star Film Festa podijelio i direktor festivala Matija Holjevac.

Autentičnost, mladost i svježina čine Star Film Fest u novom ruhu prepoznatljivim. Naglasak je pritom na autentičnosti festivala. Vizualni identitet sastoji se od gledališta i svemira (Mliječne staze) našeg sazviježđa, to jest našeg “dvorišta”. Svemir simbolizira beskonačan broj ideja mladih autora filmova dok gledatelji simboliziraju našu subjektivnu realnost, naše gledanje na život, svijet i film. Star Film Fest definiramo kao festival koji gleda dalje od onog što je oku vidljivo: u svemir ideja i inspiracija. Upravo takve ideje dolaze od mladih filmskih autora koji su budućnost kinematografije… objašnjava Tomo.

Kako bi Star Film Fest ostao dosljedan sebi ali i dalje evocirao iste zvjezdane asocijacije autor se u novom vizualu poigrava sa starim simbolom festivala na nov način. Jasno istaknuti naziv festivala doprinosi čitkosti logotipa te njegovoj prepoznatljivosti. Novi identitet ostao je dosljedan primarno tirkiznoj boji koja povezuje novi logotip s dosadašnjom percepcijom prepoznatljivosti Star Film Festa. Tomo ističe kako je vrijeme da Star Film Fest, nakon šest godina uspješnog postojanja, postane i bude punokrvni festival koji može konkurirati i “velikim” festivalima u Hrvatskoj. Upravo zbog takvog nastojanja, novi vizual odašilje snažnu i stabilnu poruku – to je festival s kojim treba računati u budućnosti.

Zamisao koju je Tomo vješto realizirao je jasna. Inspiracija mu je bila svemir kao beskonačni prostor ideja i motiva te naše subjektivno promatranje svijeta u kojem živimo. Život i žudnja za životom te inspiracija koja nadahnjuje mlade filmske autore da izraze svoje autentično viđenje svijeta koji nas okružuje. Poruka novog vizuala je: Star Film Fest je festival za one koje zanima autentičnost, originalnost te iskrenost ideja. Filmski festival ovakve vrste izdvaja originalne i svježe ideje selekcijom filmova za publiku kojoj pruža uživanje u svježim pogledima na život i doživljaj tih novih pogleda kroz filmsku formu.

Matija ističe kako je naglasak kod novog vizualnog identiteta na ljudima. Oni su kako kaže, svi u svemiru, a svatko od nas je dio tog svemira, jedna mala zvijezda. Samu organizaciju Star Film Festa čini mali broj ljudi, mali broj volontera, mali broj zvjezdica koje tvore jednu veliku zvijezdu a upravo je to Star Film Fest.

Matija objašnjava i poruku koju Star Film Fest šalje novim vizualnim identitetom. Što se boje tiče ostala je ista, tirkizna. Boja je u ovome slučaju bitnija nego što se može činiti na prvi pogled, pa je i tako poruka povezana s njom bitna. Tirkizna je u počecima Star Film Festa odabrana zbog simbolike i marketinškog značaja te prepoznatljivosti. Plava boja je boja grada Siska dok je zelena boja Sisačko-moslavačke županije. Spajanjem tih dvaju boja dolazimo do tirkizne, boje Star Film Festa. Tirkizna je boja prepoznatljiva a Matija vjeruje kako publika percipira tirkiznu kao boju mladih filmaša iz Siska koji u Sisku radne nešto drugačije i uistinu značajno. Boja i koncept zvijezde s 5 krakova koji simboliziraju 5 vrsta filmova ostaju isti. Novi vizualni identitet donosi osvježenje koje je Star Film Festu trebalo, ipak je ovo sedma godina festivala koji sada ulazi u novu eru međunarodnog filmskog festivala, kaže Matija.

Matija objašnjava i kako vizual i logotip ne moraju biti posebno izdvojeni iz mora drugih. Tvrdi kako nitko ne vidi sve elemente, te kako su rijetki oni koji zapažaju sve elemente vizuala i samog festivala. „Ni ja ne vidim sve elemente ali se trudim biti dio svemira i proširiti svoju sliku…“ kaže Matija.

Kao inspiraciju ističe slogan Star Film Festa. Slogan je važan dio festivala koji je izgrađen od temelja. Tek sada festival poprima svoj pravi smisao i određenu notu. Ove, sedme godine održavanja, sprema se veliki zaokret u samoj organizaciji pa Matija najavljuje kako će Sisak biti obavijen zvjezdanom prašinom. Cilj je dokazati da je Sisak grad prepun mladih ljudi s iznimnom voljom i željom. Volontiranjem mladi, ali i svi oni koji se tako osjećaju, mogu napraviti velike stvari u kulturi i kulturnom životu grada.

Star Film Fest u novom sjaju donosi publici i ove godine kvalitetne filmove. Samo jedan pogled na vizuale nagovještava izvrsnu kino zabavu koja nas očekuje pod zvjezdanim nebom.

<<  Novembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Putopisi, Intervjui..