Ekskluzivno: Amerikanka, Bik, Veče sa Ketrin, Divan dan u komšiluku, Zvuk tišine, Loža, Medeni, Uspon i Frenki... Na 48. Međunarodnom filmskom festivalu - FEST,  koji počinje 28. februara i traje do 8. marta, ekskluzivno će biti prikazano više od 100 filmova. Iz holivudskog studija Sony na ovogodišnji FEST stižu naslovi Amerikanka, Bik, Veče sa Ketrin, Divan dan u komšiluku, Zvuk tišine, Loža, Medeni, Uspon i Frenki. Pomenuti filmovi će tom prilikom imati svoje premijere i jedine projekcije, te se neće naknadno naći na repertoarima bioskopa. Krajem februara, a početkom marta, imaćete jedinstvenu priliku da pogledate ova filmska ostvarenja!

Režiser Džejk Skot ovogodišnjem FEST-u doprineće ostvarenjem Amerikanka.

Sijena Miler igra Debru, koja ostaje sama sa jednogodišnjim unukom nakon misterioznog nestanka svoje  ćerke. Film prati jedanaest godina borbe za istinu pod kojim okolnostima se taj nestanak dogodio. Amerikanka je priča o tridesetdvogodišnjoj baki koja je ponovo prinuđena na ulogu samohranog roditelja.

Vanity Fair je napisao da je ovo uloga koja čvrsto dokazuje da Sijenu Miler ne smemo potcenjivati, dok je ona povodom ove glavne uloge izjavila da je izuzetno obradovalo što je dobila priliku da igra ličnost sa nekoliko različitih identiteta.

Za film Bik je na nekoliko filmskih festivala nagrađena režiserka Eni Silverstajn, između ostalog i za najbolji debi film. Na festivalu u Kanu je bila nominovana u dve kategorije i u jednoj na poljskom AFE festivalu.

Naizgled osuđena na to da pođe stopama svoje majke i završi u kazneno-popravnoj ustanovi, film Bik otvara četrnaestogodišnja Kris (koju igra novo lice Amber Havard), demolirajući komšijsku kuću u nastojanju da se uklopi u devijantno generacijsko okruženje. Kako bi se iskupila za grešku i popravila društveni status, primorana je na pružanje pomoći Ejbu Turneru (koga igra Rob Morgan), bivšem rodeo jahaču. Ovaj nametnuti odnos će promeniti živote i poglede na budućnost oba glavna aktera.

Pisan specijalno za glumicu Emu Tompson, film  Veče sa Ketrin je ostvarenje režiserke Niše Ganatre, koja kao članica mentorskog programa televizije NBC nastoji da omogući podjednako učestvovanja žena u domenu režije u odnosu na muškarce.

Televizijska voditeljka ,,Veče sa Ketrin“ sluti da bi uskoro mogla da izgubi svoju dugogodišnju emisiju. Njen život se okreće naglavačke onog trenutka kada po prvi put uposli žensku osobu da joj asistira. Veče sa Ketrin prikazuje odnos koleginica koje prevazilaze kulturni i generacijski jaz i formiraju odnos prepun ljubavi nakon što pronađu isti životni cilj.

Lice koje je uvek prijatno videti na ekranu bilo kog formata je svakako glumac Tom Henks. Ako možete da zamislite još prijatniji utisak od toga da ga samo vidite onda biste ga verovatno zamislili kao dobrog komšiju. Upravo je takva njegova uloga u filmu Divan dan u komšiluku.

Tom Henks je Mister Rodžers u filmu ,,Divan dan u komšiluku”, priči o trijumfu dobrote nad cinizmom, koja je zasnovana na istinitoj priči o prijateljstvu između Freda Rodžersa i novinara Toma Džunoda. Kada iznureni pisac jednog magazina (dobitnik Emi nagrade, Metju Ris) dobije zadatak da intervjuiše Freda Rodžersa, on prevazilazi svoj skepticizam učeći o dobroti, ljubavi i praštanju od američkog najvoljenijeg komšije.

Majkl Tajburski je američki reditelj i scenarista, najpoznatiji po kratkometražnim filmovima za koje niže nagrade i priznanja mnogih filmskih festivala još od 2013. kada ga je Filmmaker Magazine svrstao među 25 novih lica nezavisnog filma.

U filmu Zvuk tišine uspešni ,,štimer kuća“ iz Njujorka, koji podešava domove ljudi tako da ih prilagodi njihovom raspoloženju, nailazi na klijenta čiji problem ne može da reši. Piter je metodičan i posvećen, tako da ga ovaj angažman navodi da preispita svoj životni put kao i samu profesiju. U pitanju je dugometražno ostvarenje u kom ćete uspeti da čujete simfoniju tonova koju prave zvuci na koje niste nikada obratili pažnju ili niste bili u stanju da čujete.

Za one koji imaju hrabrosti za horor filmove, iz Sony studija na FEST stiže ozbiljan triler koji će ohladiti krv u žilama. Na Festivalu fantastičnog filma u Briselu, film Loža je nagrađen Srebrnom vranom. Režiju potpisuju Severin Fiala i Veronika Franc kojima ovo nije prvi zajednički projekat.

U ostvarenju Loža buduća maćeha ostaje zavejana sa svojim verenikom i njegovo dvoje dece u iznajmljenoj vikendici. Baš kada je odnos između nje i dece počeo da se razvija u pozitivnom smeru, neke neobične i zastrašujuće stvari počinju da se događaju.

Poznat po akcionim ulogama iz franšize Transformers u potpuno drugačijoj ulozi stiže Šaja Labuf. Medeni predstavlja detinjstvo i period ranog zrelog doba jednog glumca. Tokom ovog perioda on se trudi da obnovi vezu sa svojim ocem čije mentalno zdravlje nije u najboljem redu. Režiju za ovaj film potpisuje Alma Harel, režiserka muzičkih spotova, a najpoznatija po dokumentarcu ,,Bombay Beach“, za koji je dobila najviše priznanje sa Trajbeka filmskog festivala 2011.  uz brojne nominacije sa drugih festivala iste godine.

Može li biti više lično od toga da dvojica najboljih prijatelja produciraju, režiraju i napišu scenario za film? Nakon pohvala za kratkometražni, doneli su odluku da naprave i dugomatražnu verziju filma Uspon, a onda je premijerno prikazali prošle godine na filmskom festivalu u Kanu.

Kajl i Majk su najbolji prijatelji. Njihovo snažno prijateljstvo se prekida onog trenutka kada Majk doživi ljubavnu aferu sa Kajlovom verenicom. Uspon je o burnom, ali trajnom prijateljstvu dvojice muškaraca tokom godina ispunjenih smehom, slamanjem srca i besom. Dva najbolja prijatelja su svoju duboku povezanost pretvorili u film. Uspon je priča iz stvarnog života o granicama (ili nedostatku istih) u svim prijateljstvima.

Na produženi vikend možete otići u samo sat i četrdeset minuta gledajući dramu Frenki.

Frenki prikazuje tri generacije koje se suočavaju sa iskustvom koje menja život i to u samo jednom danu tokom odmora u Sintri. Ovaj portugalski istorijski grad je poznat po gustim baštama, bajkovitim vilama i palatama. Režiju potpisuje Ajra Saks, otvoreno govori o svom homoseksualnom opredeljenju i za svoj film ,,Ostavi uključena svetla“ iz 2012. kaže da je delimično autobiografski.



<<  Maj 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Putopisi, Intervjui..