Otvrene prijave za Festival kratkometražnog filma - Kameo

Otvrene prijave za Festival kratkometražnog filma - Kameo
pon, 13. mart 2023 - pon, 15. maj 2023

Filmski festival "Kameo" je regionalni studentski festival kratkometražnog filma koji se po drugi put održava u Čačku, gradu koji ove godine nosi titulu nacionalne prestonice kulture. Za razliku od prošle godine, drugo izdanje festivala je regionalnog karaktera, što podrazumeva prostore bivše Jugoslavije (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Slovenija, Srbija). Filmski program obuhvata igrane, dokumentarne, animirane i eksperimentalne filmove, svih žanrova. Primarni cilj nam je da pružimo apsolutnu slobodu autorima, kao i prostor za izražavanje, te je jedino konkretno ograničenje zapravo trajanje filmova - do 30 minuta. Prijave su otvorene do 15. maja!

Festival je nastao na inicijativu kino kluba koji su osnovali studenti, ljubitelji filmske umetnosti. Pošto su oni inicijatori i organizatori festivala, i sam festivalski koncept je studentski. Prvi radovi i filmovi se često zaboravljaju i retko se negde prikazuju. Kameo je prostor gde mladi autori dele svoje rane radove sa publikom i upoznaju kolege iz celog regiona sa kojima će u budućnosti sarađivati u vidu koprodukcija.

Publika se ne susreće često sa formom kratkometražnog filma, te smo odlučili da održimo masterklasove sa afirmisanim autorima i autorkama koji će podeliti svoja filmska iskustva, kao i filmske radionice kroz koje publika može naučiti više o snimanju i jeziku filma.

Prijave su otvorene do 15. maja! Možeš poslati svoj kratkometražni igrani/dokumentarni/animirani/eksperimentalni film preko linka >>

Prijave su besplatne!


<<  April 2023  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Putopisi, Intervjui..