Lords of The Sound prvi put u Srbiji

Lords of The Sound prvi put u Srbiji
čet, 29. decembar 2022

Internacionalni koncertni spektakl, “Lords of the Sound” stiže po prvi put u Srbiju krajem januara 2023. kada će izvesti svima omiljene filmske numere na koncertu pod nazivom “Muzika Hansa Cimera”. Koncerti će biti održani 29. januara u Novom Sadu (Srpsko narodno pozorište) i 30. januara u Beogradu (MTS Dvorana). Publiku očekuju nezaboravni hitovi iz filmova: ''Gladijator'', ''Nemoguća misija'', ''Početak'', ''Pirati sa Kariba'', ''Dina'', ''Spajdermen 2'', ''Dark Knight'', ''Interstellar'', ''Gravitacija'', ''Šherlok Holms'', ''Anđeli i demoni'', ''DaVincijev kod'', ''Perl Harbor'', ''Spirit'', ''Wonder Woman'', ''Madagaskar''.

Ulaznice za beogradski koncert mogu se nabaviti na blagajni MTS Dvorane, onlajn na sajtu tickets.rs i na Ticket Vision prodajnim mestima. Karte za novosadski koncert mogu se naći na blagajni Srpskog narodnog pozorišta - SNP.

Zapanjujući uspeh koncerata orkestra “Lords of the Sound” u kombinaciji sa najboljim kompozicijama Hansa Cimera nudi publici  nezaboravno iskustvo, atmosferu prave bajke ispunjene lepotom simfonijskog zvuka omiljnih kompozicija, energiju rok benda, živopisne vizuelne efekte, moćne vokalne deonice solista i hora, pozitivnu energiju i snagu celog orkestra.  Solisti su: Margarita Meleško i Jaroslav Radionenko. Dirigent je Šahrok Fatah Aiminzade.

Hans Cimer je nemački filmski kompozitor, koji je svoju popularnost stekao nakon kultnog filma ''Kišni čovek''. ''Pišući muziku za “Kišnog čoveka”, stalno sam razmišljao: Ne ulazi u prvi plan. Rejmond, glavni lik, zapravo ne razume gde se nalazi. On svet vidi drugačije od nas...Zašto ne stvoriti ''svetsku muziku” za svet koji postoji samo u njegovoj glavi? -  priseća se Hans.

Ovo je delo bilo pravi proboj u njegovoj karijeri. Cimer je dobio nominaciju za nagradu Oskar. Najbolji holivudski reditelji stali su u red da rade sa njim, a Hans se posvetio radu u potpunosti, često smišljajući muziku za dva do tri filma istovremeno. Njegova je muzika toliko dirnula studio Dizni, da su od Cimera naručili kompoziciju za animirani film ''Kralj lavova''. Tematska pesma ovog crtanog filma donela je kompozitoru tri najprestižnije nagrade: Oskar, Zlatni globus i Gremi. U nastavku karijere Cimer je nastavio da osvaja brojne nagrade, postavši najbolji od najboljih u Holivudu. Retka je  ceremonija dodele nagrada bez nominacije Cimera.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..