JURIJ REVIČ U KOLARČEVOJ ZADUŽBINI!

JURIJ REVIČ U KOLARČEVOJ ZADUŽBINI!
sre, 16. novembar 2022, 20:00 h
Beograd,

Jurij Revič ponovo u Beogradu! Dobitnik nagrade ECHO Klasik, violinski virtuoz svetske slave održaće koncert u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine u sredu, 16. novembra s početkom u 20 časova. Revič će nastupiti uz saradnju pijanistkinje Natalije Mladenović i gitariste Viktora Ilića a na programu koncerta su dela de Falje, Sen-Sansa, Paganinija, Vilijamsa, Sarasatea, Masnea, kao i Revičeve autorske kompozicije koje će premijerno izvesti pred beogradskom publikom. Ulaznice po ceni od 500 i 1000 dinara mogu se kupiti na biletarnici Kolarčeve zadužbine a organizator koncerta je Ustanova kulture Gvarnerijus.

Rusko-austrijski violinista i kompozitor Jurij Revič rođen je u muzičkoj porodici i svira violinu od svoje pete godine. Dobitnik je nagrade ECHO Klasik, Međunarodne nagrade za klasičnu muziku, a snimci njegovih koncerata Saint-Georges uvršteni su na američku Bilbordovu listu klasične muzike 2021. godine. Sa 18 godina je debitovao u Karnegi holu zajedno sa Danijelom Trifonovim a nešto kasnije, sa Koncertom za violinu Čajkovskog, u Teatro Alla Scala u Milanu. Od tada nastupa na mestima kao što su Berlinska filharmonija, Bečki Musikverein, London Cadogan Hall, Bečki Konzerthaus, Alte Oper Frankfurt, Prinzregententheater Minhen, Tonhalle Cirih, Lajpcig Gevandhaus, BOZAR Brisel…

Kao solista nastupao je sa La Verdi Milano, Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz, Zagrebačkim solistima, Nordvestdeutsche Philharmonie, Kammerphilharmonie Potsdam, Collegium Musicum Basel, Tonkunstler-Orchester Niederosterreich, gostovao je sa Kraljevskom Filharmonijom, sarađivao sa dirigentima kao što su Mihail Pletnjev, Liana Isakadze, Lajonel Kotet, Dankan Vard, Jurij Bašmet, itd. Kao nagrađivani izvođač, snimio je 9 CD-ova za različite izdavačke kuće, uključujući SONI i NAKSOS, sa delima za violinu i orkestar kompozitora kao što su Romberg, Doderer, Pjacola, Sen Žorž i Vivaldi.

Osim što izvodi mnoga dela koja su mu posvetila kompozitori, poput Johane Doderer i Bendžamina Rota, Jurij je i strastveni kompozitor.

Njegove kompozicije premijerno su izvedene na Svetskoj nedelji svemira 2021. i Svetskom sajmu u Dubaiju 2021. godine.

Više od jedne decenije posvećen je dobrotvornom i filantropskom radu. Među njegovim projektima je i austrijska gala dobrotvorna organizacija „Sve za autizam“, koju je osnovao 2015. godine i koja se razvila u jedan od najznačajnijih evropskih događaja za podizanje svesti o autizmu. Kreator je i rukovodilac programa Dreamland Gala za UNICEF. Od 2021. godine počasni je predstavnik UNICEF-a u Austriji. Na poziv austrijskog predsednika, Jurij je režirao i nastupio na koncertu posvećenom Danu Austrije na Svetskom sajmu 2021/2021 u Dubaiju.

O njemu su govorili Vogue, Forbes Magazin, The Times, ORF, ZDF, Sat1, Puls4, Die Zeit Magazin, itd. Svira na violini Gvarneri.    
 
JURIJ REVIČ, violina
NATALIJA MLADENOVIĆ, klavir
VIKTOR ILIĆ, gitara
 
Program: J. Revič, M. de Falja, K. Sen-Sans, I. Frolov, N. Paganini, Dž. Vilijams, P. de Sarasate, Ž. Masne
 
Karte su u prodaji na biletarnici Kolarca.
 




 



Kolarac
Studentski trg 5, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..