II POZORIŠNI FESTIVAL PAROBROD

II POZORIŠNI FESTIVAL PAROBROD
pon, 21. novembar 2022 - sub, 26. novembar 2022
Beograd,

Drugi po redu Pozorišni festival Parobrod održaće se od 21 do 26. novembra. 2022. godine. Na festivalu pored predstava koje već neko vreme čine stalan repertoar, imaćemo prilike da pogledamo i dva nova ostvarenja. U pitanju je performans „25 čaša vina" po tekstu Dijane Milošević koji ujedno i otvara ovogodišnji festival u ponedeljak, 21. novembra u 20 časova. Baziran na autobiografskim tekstovima rediteljke DAX Teatra u kome ona govori o radu pozorišne trupe koja je nastala u specifičnom istorijskom i političkom kontekstu „zemlje koja više ne postoji". U utorak, 22. novembra publici će se predstaviti Ivona Kustudić i Janko Cekić sa predstavom „Revolucionarni put" u režiji Janka Cekića.

Predstava ukazuje na probleme parova u savremenom društvu kroz priču koja je smeštena u Americi pedesetih godina prošloga veka.

Treći dan festivala rezervisan je za predstavu „Tajne žena" koja nam priča o tri žene, njihovim strahovima, stidu, problemima i samopouzdanju. U predstavi igraju Anđela Kiković, Iva Krneta i Sofija Uzunović.

Monodrama „Kontrabas" biće izvedena u četvrtak, 24. novembra sa sjajnim Đorđem Krećom u ulozi kontrabasiste koji slobodno vreme provodi u sobi boreći se sa problemima i upušta se u srdačno izlaganje o svom instrumentu koje postaje sve prisnije i intimnije.

Predstava „Dar" autorke Milene Đorđević nas očekuje u petak, 25. novembra.

Predstava se kroz priču o porodici, ljubavi i prihvatanju različitosti na suptilan i dirljiv način bavi temom autizma.

Festival zatvara predstava „Bajkoholik" po tekstu Milene Đorđević, u režiji Milana Kovačevića koju izvodi pozorišna trupa U.R.A.

Dve klijentkinje, terapeutkinja i njen supervizor, tragajući svako za svojom srećom i unutrašnjim mirom kroz razotkrivanje sopstvene duše, prepuštaju se čudesnom svetu bajki i bivaju upleteni u mrežu neobičnih međuljudskih odnosa.

Sve predstave počinju u 20 časova, cena ulaznice za svaku predstavu je 500 din.

Rezervacije i informacije na 011 414 21 63 i putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


UK Parobrod
Kapetan Misina 6a, Beograd
<<  Januar 2023  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
     

Putopisi, Intervjui..