Koncert bendova Atheist, Suicidal Angels i Abysmal Dawn

Koncert bendova Atheist, Suicidal Angels i Abysmal Dawn
sre, 7. septembar 2022
Novi Sad,

Kultni američki bend Atheist nastupiće 7. septembra u SKCNS Fabrici, a uz njih će, kao predgrupe, nastupiti bendovi Suicidal Angels i Abysmal Dawn. Atheist je bend koji poznavaoci smatraju pionirima tehničkog death metala, i čiji uticaj može da se čuje u zvuku mnogih današnjih bendova koji su u vrhu ovog žanra. Nastup u Novom Sadu deo je turneje “Enthralled in Europe” koja je prvobitno bila zakazana za septembar 2020. godine, međutim zbog pandemije koronavisura odložena je za septembar ove godine. Bend Atheist osnovali su 1988. godine, na Floridi, bubnjar Stiv Flin i Keli Šejfer, pevač i gitarista.

Zvuk Atheista je tehnički progresivni metal u kom su džez, fjužn i latinoamerička muzika inkorporirani u dobri stari death metal. U septembru 2022. godine bend se vraća u Evropu, prvi put nakon 2011. godine, i donosi sa sobom setlistu koja je moćan skup dobro poznatih pesama i onih koje nikada ranije nisu izvođene uživo.

Grčki power metalci Suicidal Angels vredno su radili da bi izgradili ime poznato širom Evrope. Iza njih su albumi „Dead Again“, „Bloodbath“ i „Division of Blood“, a posebnu pažnju privukao je njihov poslednji album „Years of Aggression“ koji je obezbedio bendu najviše pozicije na top listama u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj.

Death metal majstori Abysmal Dawn dolaze iz  Los Anđelesa, a na ovoj turneji sviraju pesme sa petog studijskog albuma „Phylogenesis“ i najnovijeg EP-a „Nightmare Frontier“ koji je objavila izdavačka kuća Season of Mist Records.

Ulaznice su u pretprodaji od 29. jula i mogu da se kupe online na www.gigstix.com kao i na prodajnim mestima Gigstixa. Early bird ulaznice koštaju 1.500 dinara i moći će da se kupe do 15. avgusta, a regularna cena ulaznica u pretprodaji biće 2.000 dinara. Na dan koncerta cena će iznositi 2.500 dinara, a ulaznice će moći da se kupe na biletarnici Fabrike. Vrata Fabrike otvaraju se u 19:30 časova, a koncert će početi u 20 časova.


Fabrika, Studentski kulturni centar
Bulevar Despota Stefana 5, Novi Sad
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..