MUZIČKO–SCENSKI IGROKAZ „ŠTO SE BORE MISLI MOJE”

MUZIČKO–SCENSKI IGROKAZ „ŠTO SE BORE MISLI MOJE”
ned, 10. jul 2022, 16:00 h

Istorijski muzej Srbije i Kulturno-obrazovni centar „Radionica pod otvorenim nebom” imaju zadovoljstvo da Vas pozovu da u autentičnom ambijentu Konaka kneza Miloša u Topčideru, u nedelju 10. jula u 16 časova prisustvujete muzičko-scenskom igrokazu ,,Što se bore misli moje“, autorke Zlate Tipold. Muzičko-scenski igrokaz ,,Što se bore misli moje” je jednočinka koja opisuje jedan segment života kneza Mihaila Obrenovića i njegove supruge kneginje Julije Hunjadi Obrenović – pripremu Julijinog rođendana na njihovom imanju „Ivanka” (u današnjoj Slovačkoj). 

Posetioci će, pored obilaska stalne postavke u Konaku kneza Miloša, imati priliku da pogledaju i ovaj interesantan pozorišni komad i upoznaju se sa delom života kneza Mihaila i kneginje Julije, oživljenih snagom dramskog prikaza u izvođenju glumaca Dragane Obradović i Nebojše Đorđevića.

U prekrasnom ambijentu letnjikovca „Ivanka”, u atmosferi pripreme rođendanskog slavlja i očekivanja gostiju, knez Mihailo i kneginja Julija nam pričaju svoju priču, otkrivaju neke tajne, strepnje, ali i lepe trenutke iz života.

U raskošnim kostimima tadašnje mondenske Evrope i uz pratnju muzike Franca Lista i Kornelija Stankovića, glavni junaci predstave će nas upoznati sa mnogim znamenitim ličnostima epohe, dočarati istorijske prilike kroz interesantne anegdote i podsetiti divnih, gotovo zaboravljenih pesama, među kojima je i „Što se bore misli moje”, koju je napisao knez Mihailo Obrenović.

Cilj projekta je afirmacija srpske tradicije, kulture i jezika, kao i negovanje vrednosti srpske istorije i opšte kulture.

Istorijski muzej Srbije je podržao projekat Kulturno-obrazovnog centra „Radionica pod otvorenim nebom” sa idejom promocije muzejskog teatra i afirmacije muzejskih vrednosti.

Cena karte je 500 RSD i obuhvata ulaz na muzičko-scenski igrokaz i na stalnu postavku u Konaku kneza Miloša.

Zbog ograničenog broja mesta molimo sve zainteresovane da unapred rezervišu mesto na telefon:  063/ 844-1728.

<<  Septembar 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
  

Putopisi, Intervjui..