Tradicionalna prolećna aukcijska izložba ARTE galerije

Tradicionalna prolećna aukcijska izložba ARTE galerije
čet, 9. jun 2022 - uto, 21. jun 2022
Beograd,

Galerija ARTE od 9. do 21. juna  2022.godine predstavlja 16. po redu aukcijsku izložbu umetničkih dela, koja broji neke od najuglednijih jugoslovenskih i srpskih umetnika. Izlagačku sezonu pred letnji smiraj ARTE galerija tradicionalno ispraća prolećnom aukcijskom izložbom, koja za brojnu publiku predstavlja omiljeni događaju u kulturnom kalendaru. Na četiri lokacije u Beogradu, Andrićev Venac 4, Andrićev venac 12, Kralja Milana 3 i Svetogorska 29, posetioci će moći da pogledaju skoro dve stotine slika, skulptura i radova na papiru, koja čine pregled jugoslovenske i srpske umetnosti XX veka.

Dela najznačanijih autora domaćeg kulurnog nasleđa poput Save Šumanovića, Milana Konjovića, Ljubice Cuce Sokić, Miće Popovića, Vladimira Veličkovića, Dušana Otaševića i brojnih drugih istaknutih umetnika, ljubitelji umetnosti moći će da pogledaju do 21. juna kada će se na portalu aukcije.arte.rs završiti 16. aukcija ARTE galerije i kada će radovi ovih umetnika obogatiti domaće i inostrane umetničke kolekcije.

Poseban kuriozitet ove izložbe čine tri rada: slika Paje Jovanovića Ženski akt sa ogledalom iz 1915. godine, koji nam otkriva vešt crtež, majstorki tretman boje i smernu moralizatorsku poruku. Zatim tu je slika Peđe Milosavljevića - Dubrovnik, koji je ovaj umetnik preuzeo kao svoj zaštitnički znak oživljavajući u njemu svaki kamen, dok će poklonike savremne umetničke scene posebno obradovati Zaljubljeni đavo Dada Đurića, umetnika koji je internacionalni uspeh postigao u evropskoj prestonici umetnosti, Parizu.

Postavka će biti otvorena od 9. do 21. juna, a radno vreme galerije ARTE je od 10 do 20 časova radnim danima i subotom, i od 10 do 18 časova nedeljom.

Za sve one koji nisu u mogućnosti da posete izložbu, galerija ARTE omogućila je priliku da pogledate radove onlajn na portalu aukcije.arte.rs na kome se svi zainteresovani mogu registrovati za učešće u onlajn aukciji.

Onlajn aukcija je prilika za sve zainteresovane da sa bilo kog mesta, tokom 24 sata, iznose svoje pounde za delo koje žele. Licitiranje je moguće i telefonom, kao i ličnom prijavom u njihovim galerijama (Kralja Milana 3, Andrićev venac 4, Andrićev venac 12, Svetogorska 29).

Onlajn nadmetanje za željena dela trajaće do 21. juna od 18 do 20 časova.


Galerija ARTE
Kralja Milana 3, Andrićev venac 12, Beograd
<<  Avgust 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..