SVETKOVINA IGRE HEKATI interdisciplinarni ritualni teatar

SVETKOVINA IGRE HEKATI interdisciplinarni ritualni teatar
čet, 9. jun 2022, 20:00 h
,

U četvrtak, 9. juna u 20. 00 u bašti SKC-a (u slučaju kiše velika sala) održaće se SVETKOVINA IGRE HEKATI, interdisciplinarni ritualni teatar. Umetnički performans Teatra Mimart „Svetkovina igre Hekati“ nastao je višegodišnjim istraživanjem predolimpske boginje Hekate, koja je povezana sa neolitskom velikom Boginjom Majkom. Boginja Hekata ima  moć da vidi prošlost, sadašnjost i budućnost i ima ključeve za sva moguća rešenja, baš kao i umetnost. U Beogradu je postojao Hekatin hram, koji je jedan od mnogih hramova na Balkanu. Sa mitom o boginji Hekati članovi Teatra „Mimart“ sreli su se u „Evropskoj prestonici kulture Plovdiv 2019“, kada su radili prvi projekat „Ostrvska magija“, zatim slede „Magijski san“ i „Aplauz za Hekatu“ 2020/21.

Ovo je priča o jakim ženama.

U okviru performansa biće dostupna i prezentovana aplikacija Centra za urbani razvoj „holograd“ za mobilne telefone koja sadrži 3D prikaz Hekate, gde će moći da je vide u realnoj veličini.

Koncept i režija: Nela Antonović
Dramaturgija: Mina Ćirić

Izvode: Marina Bukvički  (glumica i profesorka glume na FSU), Olivera Milojević Čavić (performerka i operska pevačica), Mina Ćirić (performerka, doktorand na režiji FDU)

Dizajn scene i vodič kroz 3D animaciju: Lidija Antonović
Dizajn zvuka: Teodora Sarić

Kostim: Anđelija Marković

Produkcija: Teatar „Mimart“, SKC i MKM - Kulturni centar „Magacin“

Projekat podržalo Ministarstvo kulture i informisanja

Foto Lidija Antonovic


<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..