Koncert: PUPY Y LOS QUE SON SON

Koncert: PUPY Y LOS QUE SON SON
ned, 12. jun 2022, 21:00 h
Beograd,

Nedelja, 12. jun 2022. u 21:00 // Dom omladine Beograda, sala Amerikana - BINTA SOUND I DOM OMLADINE BEOGRADA PREDSTAVLJAJU KONCERT PUPY Y LOS QUE SON SON: KUBANSKA SALSA NA KLAVIRU PO PRVI PUT U SRBIJI! + VELIKA SALSA ŽURKA NAKON KONCERTA! Ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB i putem tickets.rs mreže, po promotivnoj ceni od 1200 RSD u pretprodaji. Redovna cena ulaznice iznosiće 1500 RSD. Kompozitor, pisac i aranžer, pijanista i reditelj, Cesar de las Mercedes Pedroso Fernandez “Pupy” (rođen 1946.) – jedna je od ključnih ličnosti ne samo kubanske timbe, već i kubanske pop muzike u poslednjih 40 godina. Kao autor “Pupy” ima više od 150 objavljenih dela.

Pored toga što je jedan od najboljih i najplodnijih kubanskih kompozitora, “Pupy” je odigrao ključnu ulogu u revolucionisanju umetnosti sviranja salse na klaviru.

Potiče iz porodice muzičara, otac mu je bio poznati kubanski pijanista César “Nene” Pedroso. Počeo je sa Orchestra Reve, ali najveći uspeh je ostvario kad je sa Huanom Formelom osnovao slavni sastav Los Van Van Band, u kome je bio pijanista, aranžer i kompozitor tokom pune 32 godine. Osvojili su Gremi nagradu godine 1999. za album “Permiso kuerri Van Van”. Čuveni su po modernim salsa hitovima, kao što su: “Calla Calla”, “Tranquilo, Mota”, “Seis Semanas” i “El buenagente“.

U leto 2001. odlazi da bi počeo rad u sopstvenoj grupi Pupy y Los Que Son Son, u kojoj je on umetnički direktor. Tokom protekle decenije su objavili četiri sjajna albuma i osvojili pregršt nagrada, te zlatnih i platinastih ploča za dostignute velike tiraže. “Pupy” je koncipirao svoj orkestar spajajući različite instrumentalne formate: kombinuje violin, trube, takođe koristi i trombone, unoseći u svoj zvuk modalitete proistekle iz džez benda.

Osim svežeg i savremenog zvuka, koji je samo prividno jednostavan, a zapravo se odlikuje složenom poliritmijom i slaganjem duvačkih deonica, kog njega ćemo naći i odličan smisao za humor u tekstovima. Njihovi snimci i posebno vatreni nastupi, značajno su doprineli globalnoj popularizaciji salse.

Jedinstven zvuk na klaviru! Izvanredna energija na sceni! Svetska atrakcija u klupskom ambijentu!


Dom Omladine Beograda
Makedonska 22, Beograd
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..