Zagrevanje za Central Dance Event 2022 uz Setha Troxlera

Zagrevanje za Central Dance Event 2022 uz Setha Troxlera
pet, 10. decembar 2021
Beograd, Srbija

Zagrevanje za novogodišnji maraton Central Dance Event 2022 napraviće Seth Troxler – jedan od trenutno najprepoznatljivijih figura elektronske muzike, u petak 10. decembra u Luci Beograd. Seth Troxler isklesao je svoj jedinstveni put kao kulturni komentator, kustos, vlasnik restorana i preduzetnik, sa diplomom iz advertajzinga i komunikacija, dok svet oko sebe posmatra kroz prizmu savremene muzičke kulture. Ograničen broj ulaznica za Warm up žurku za Central Dance Event 2022 mogu se kupiti onlajn putem Cooltix platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa, po promo ceni od 1390 dinara za parter i 1990 dinara za VIP galeriju.

Seth Troxler umetnost di-džejinga učio je prvo od svog očuha, a kasnije radeći za pultom u legendarnoj prodavnici ploča Melodies & Memories u Detroitu. Sredinom 2000-tih preselio se u Berlin i krenuo sa istraživanjem novih horizonata, nakon što je debitovao u Panorama Baru sa samo 18 godina. To je bio početak njegove di-džej karijere.

Od preseljenja iz Detroita u Berlin i života u Londonu koji je trajao nekoliko godina, do trenutnog boravka na relaciji između Ibice i Los Anđelesa, Seth Troxler se učvrstio kao jedan od najvećih svetskih di-džejeva. Od strane Resident Advisora izglasan je za najboljeg di-džeja na svetu, dok je nekoliko puta krasio naslovnice Mixmaga.

Podjednako je euforičan kada vrti na podijumima za igru u nekim od najboljih svetskih noćnih klubova, kao što su Fabric (London), Nordstern (Bazel), The Lux (Lisabon) ili Blitz (Minhen), kao i dok nastupa na najvećim festivalima, kao što su Glastonbury, Movement, Roskilde ili Sonar. Kao višestruki moderni umetnik boravio je u muzičkim institucijama, vodio brojne izdavačke kuće i nastavio svoju solo izdavačku karijeru, uključujući i skorašnju saradnju sa The Martinez Brothers na Crosstown Rebels.

Seth Troxler je nedavno pokrenuo novi live projekat pod nazivom „Lost Souls of Saturn“ zajedno sa Phillom Moffom i drugim kolegama čiji je umetnički pravac nešto između futurističke elektronike, savremene umetnosti i tehnologije. Pre dve godine „Lost Souls Of Saturn“ predstavili su svoju audio-vizuelnu instalaciju „Transmission“ u galeriji Saatchi u Londonu, nakon njene premijere tokom Art Basela u Švajcarskoj, a ove godine su sarađivali i sa Metom u Njujorku i Fondacijom Beyeler u Bazelu. Članovi projekata „Lost Souls Of Saturn“ trenutno rade na drugom albumu, i sprovode dalje eksperimente iz oblasti proširene i virtuelne realnosti.

Deo programa devetog izdanja Central Dance Event novogodišnjeg maratona, koji će biti održan od 30. decembra do 2. januara u industrijskom kompleksu Luke Beograd, čine zvezde svetske elektronske scene: tehno heroina Amelie Lens, zaštitno lice modernog tek haus zvuka Hot Since 82, holandska zvezda Joris Vorn, balkanska ikona tehna Umek i tek haus di-džej, producent i organizator popularnih Circus žurki – Yousef. Hedlajnerima se pridružuju i brojne lokalni di-džej heroji i heroine: Andrew Meller, Dejan Milićević, Groovyman, Ilija Đoković, Joma Maja, Kid Kimi, Lea Dobričić, Marko Nastić i Marko Vuković.
 


HANGAR
Luka Beograd, Žorža Klemansoa 37, Beograd
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..