„FIRE SHUT UP IN MY BONES“ UŽIVO IZ METROPOLITENA

„FIRE SHUT UP IN MY BONES“ UŽIVO IZ METROPOLITENA
sub, 23. oktobar 2021, 18:55 h
,

Ove subote, 23. oktobra u 18:55, uživo u Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskopu, iz Njujorka nam dolazi opera „Fire shut up in my bones“. Ulaznice su u prodaji na blagajnama bioskopa i putem aplikacije CineplexxRS. Muzički direktor Metropolitan opere, Janik Nezet-Seguin diriguje ovim Gremijem nagrađenim delom džez muzičara i kompozitora Terensa Blenčarda, koji je adaptacija memoara Čarlsa Bloua. ,,Fire shut up in my bones“ predstavlja istorijski momenat za Metropoliten jer je ovo prva opera crnog kompozitora predstavljena na sceni Met-a po libretu Kejsi Lemons.

Priča potresnu i duboku priču o nastojanjima jednog mladića da prevaziđe život u traumi i teškoćama. Džejms Robinson i Kamil A. Braun, tvorci nedavne produkcije Geršvinovih ,,Porgi i Bes“ opere, zajedno režiraju ovu novu scenu. Bariton Vil Liverman, jedan od najuzbudljivijih mladih operskih umetnika, glumi Čarlsa, pored soprana Ejndžel Blu koju gledamo u ulogama Sudbine, Samoće i Grete, a Latonia Mur našla se u ulozi Bili. Radnja opere dešava se u okolini siromašnog grada Gibslanda na severozapadu Luizijane i prati priču o Čarlsu od njegovog detinstva do odrasle dobi.

Opera nas vodi na jedno duboko, čisto bolno, muzičko i dramsko putovanje u kome je Blančard dočarao muzički spoj džeza, oštrih melodija i vrlo zamšenu orkestarsku paletu. Kao plodan stvaralac u raznim oblicima i žanrovima, posebno je proslavljen bliskom saradnjom sa rediteljem Spajkom Lijem i njegovim dostignućima kao nagrađivanog kompozitora u više od 60 filmskih ostvarenja.

Isečak iz opere „Fire Shut Up in My Bones“: https://youtu.be/YGo4mSQs3wk .

Ulaznice za ovu operu mogu se kupiti na blagajni Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskopa. Cena pojedinačne ulaznice iznosi 1.500 dinara, dok se ulaznice za 4 ili više izvođenja u sezoni mogu kupiti po sniženoj ceni od 1.300 dinara po izvođenju.

Za više informacija možete posetiti www.cineplexx.rs.


<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..