Sajam knjiga vizuelne umetnosti – promenimo smer

Sajam knjiga vizuelne umetnosti – promenimo smer
ned, 26. septembar 2021 - čet, 7. oktobar 2021

Sajam knjiga vizuelne umetnosti sa temom „Promene smera“, u organizaciji Nove galerije vizuelnih umetnosti u Beogradu (Kralja Milutina 49/1. sprat), održaće se od 26. septembra do 7. oktobra tekuće godine. Urednice i organizatorke programa su Jelena Janković, umetnička direktorka galerije i saradnice Sanja Janković i Aleksandra Terzić. Sajam 26. septembra, u 19 sati, u prostorijama Nove galerije vizuelnih umetnosti, otvara izložba fotografa i konceptualnog dokumentariste Srđana Veljovića „Priroda bez društva“. Posetioci će 28. septembra i 5. oktobra, od 18 sati, na istom mestu moći da isprate i dve tribine posvećene glavnoj temi Sajma „Promene smera“ i tom prilikom biće reči o drastičnim promenama kretanja umetnosti, umetnika i publike danas.

Učesnici tribina su univerzitetski profesori, teoretičari umetnosti i umetnici: Biljana Đurđević, Jovan Čekić, Milena Dragićević Šešić i Zoran Todorović. Moderatorka razgovora je Milena Đorđijević.
 
Tokom trajanja Sajma knjiga vizuelne umetnosti, biće izložena vredna izdanja iz oblasti vizuelnih umetnosti različitih izdavača iz Srbije, uključujuči i centre kulture koje imaju izdavačku delatnost.
 
Programi se istovremeno održavaju uz fizičko prisustvo publike i uživo onlajn preko zvanične fejsbuk stranice Nove galerije vizuelnih umetnosti.

Sajam knjiga vizuelne umetnosti realizuje se uz podršku Ministarstva kulture i informisanja RS.

Nova galerija vizuelnih umetnosti ima za cilj da izlaže, prezentuje, istražuje i promoviše dela savremenih umetnica i umetnika, da podstiče razgovore o najaktuelnijim temama i problemima u vezi sa globalnim kretanjima na polju vizuelnih umetnosti i pruži doprinos proširivanju horizonta delovanja umetnosti i umetnika na ovim prostorima. Sajam knjiga vizuelne umetnosti održava se po drugi put u Beogradu.
 
Ulaz je slobodan.
Promenenimo smer.


<<  Decembar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne