Izložba Miloša Vujića u galeriji ULUS

Izložba Miloša Vujića u galeriji ULUS
sre, 11. septembar 2019, 20:00 h
Beograd,

Svečano otvaranje izložbe Miloša Vujića pod nazivom „Buđenje mita“ je u sredu, 11. septembra 2019. u 20 časova u galeriji Udruženja likovnih umetnika Srbije. Izložbom u galeriji ULUS, Miloš Vujić se premijerno predstavlja beogradskoj publici. Izložba „Buđenje mita“ je deo doktorskog – umetničkog projekta „Umjetnik kao mitolog“, koji čini šezdeset slika, urađenih u tehnici ulje na platnu. Koncepcija izložbe „Buđenje mita“ se zasniva na definisanju tri faze u razvoju stvaralačkog rukopisa ovog autora koje su nastale kroz istraživanje mitologije Starih Slovena.

Vujić, kao umetnik-istraživač prikuplja mitove i njihova tumačenja, raščlanjuje ih i ponovo definiše u slikarskom procesu. Mit, tradicija i težnja ka spoznaji i razumevanju analiziranog sveta rezultira apstraktnošću mita u slici, što je ujedno i motiv umetikovog opusa.

Odabrana dela predstavljaju ključne tačke razvoja likovnog rukopisa, autorskog sveta i transformacije koja prati unutrašnje promene dela u celini. U pitanju je mali deo šireg stvaralačkog opusa koje hronološki prate transformaciju orijentisanu oko slovenskog mita kao početnog motiva.

Biografija: Rođen je 1990. u Banjaluci. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji umjetnosti u Banjaluci 2013. godine. Master studije slikarstva završio je u Beogradu na Akademiji lepih umetnosti i multimedija 2014. godine, pod mentorstvom profesora Saše Filipovića. Iste godine je upisao doktorske studije na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu, a doktorsko - umetnički projekat odbranio je 2018. godine, pod mentorstvom akademika Vladimira Veličkovića.

Priredio je sedam samostalnih izložbi i učestvovao na brojnim grupnim (Beograd, Banjaluka, Novi Grad, Laktaši i Srbac). Član je ULUS - a od 2018. godine.

Izložba se održava do 17. septembra 2019. godine.


Galerija ULUS
Knez Mihajlova 37 , Beograd
<<  Avgust 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     
      

Putopisi, Intervjui..