GENERALI 24 sata ELEGANCIJE 2019 by Jaguar

GENERALI 24 sata ELEGANCIJE 2019 by Jaguar
pet, 6. septembar 2019 - ned, 8. septembar 2019

Beograd će imati priliku da po 9. put bude domaćin prestižne manifestacije „24 sata Elegancije - Concours d’Elegance & Salon of Excellence” pod pokroviteljstvom  GENERALI Osiguranja Srbija. Trodnevni spektakl, posvećen kulturi klasičnih automobila, rafiniranosti i vrhunskom kvalitetu, održaće se od 06. do 08. septembra, u partnerstvu sa Belgrade Waterfront  i Jaguar-om, Srpskim Savezom za Istorijska Vozila (članom FIVA-e), Britansko Srpskom privrednom komorom (BSCC), a pod patronatom Kraljevske porodice Karađorđević.

Okupljanje počinje na Belom Dvoru, u petak, 6 septembra, pod pokroviteljstvom njihovih kraljevskih visočanstava, prestolonaslednika Aleksandra i princeze Katarine, svečanim otvaranjem jedinstvene izložbe MASTERS OF EXCELLENCE, gde će se predstaviti majstori elegancije, ovog puta iz Velike Britanije. Selekcija vrhunskih, rukom rađenih odela čuvene kuće elegancije EDWARD SEXTON iz Londona, koji oblače svetske zvezde od Mick Jaggera, Elton Johna do Naomi Campbell i Annie Lennox; legendarni kreatori ručno radjenih košulja TURNBULL & ASSER - ( kod kojih je sam Winston Churchill bio stalni klijent, a koji generacijama oblače svetsku elitu); majstori ekskluzivne rukom rađene obuće GAZIANO & GIRLING, cenjeni na svim merdijanima, čijim je kvalitetom oduševljen i prestolonaslednik Princ Charles.

Automobilska zvezda veceri će svakako biti 100% električni Jaguar I-PACE, evropski i svetski automobil godine, koji će blistati ispred Belog Dvora, kao još jedan legendarni britanski brend!

Pored etabliranih svetskih brendova tu su i vrhunski majstori nove generacije kao što su milanski brend VIOLA MILANO sa kolekcijom ekskluzivnih kravata, kao i srpski dizajner ručnih satova, Jovan Jelić, koji stvara pod brendom HOH, Evica Gloves - ručno rađene rukavice Evice Milovanov Penezić i Zoran Smiljanić, dizajner senzacionalnih ženskih šešira pod brendom Blackbirdfield. Kako dolikuje britanskoj ediciji, gosti će uživati uz HENDRICK’s gin&tonic, ali i u srpskim delicijama iz Destilerije Zarić i Conte de Vallonne.

U subotu 8. septembar od 12 sati, Beograd na Vodi će po treći put biti domaćin ovogodišnjeg izdanja „Belgrade Waterfront Classic Car Show 2019”“ , a zvezde će biti formula CISITALIA iz 1949.godine iz kolekcije Lopresto, koju je vozio i sam šampion Tazio Nuvolari, kao i pobednike svetskih konkursa elegancije, Lancia Astura - ovenčana na Villa dEste 2019 , te  Fiat Stanguelini sa Poltu Quatu konkursa, kao i višestruke šampione MilleMiglia trke, roadstere OSCA i SIATA poznatog kolekcionara Pietro Tenconi, kao i bombonu dolce vita stila, skupocenu LANCIA Aurelia B24 America cabriolet, velikog kolekcionara Nicole Livona.

Ekskluzivno, posetioci će imati priliku da vide izložbe bisera automobilskog dizajna srpskog dizajnera svetskog renomea, Marka Lukovića i njegove klase studenata, ali i da se podsete na nezaboravne trenutke Beogradske trke formula iz 1939. godine koja ove godine slavi 80. godina. Ekskluzivno, direktno iz muzeja NUVOLARI iz Mantove, u saradnji sa Motor Heritage i GENERALI osiguranjem,  stiže originalni pehar iz 1939. godine koji je Tazio Nuvolari osvojio na Grand Prix trci u Beogradu. Ovaj vredni eksponat će biti izložen u zgradi Beograda na Vodi i moći će da se vidi tokom manifestacije. Program ovog dela manifestacije ima sledeću satnicu:

10:00  ◆ okupljanje vozila ispred Beograda na vodi
(plato iza zgrade Geozavoda, ulaz iz Hercegovačke ulice)

11:00 ◆ otvaranje Belgrade Waterfront Classic Car Show 2019  i
Generali Concours d’Elegance Belgrade 2019, ispred Beograda na vodi

11:30 ◆ otvaranje izložbe fotografija Beogradska Grand Prix trka 1939.

12:00 ◆ start parade 80 godina Beogradske Grand Prix trke 1939.

13:00 ◆ otvaranje izložbe Marka Lukovića i klase njegovih studenata sa FPU u Beogradu

15:00 - 17:00 ◆ rad žirija

17:00 ◆ predstavljanje pehara Beogradski trofej koji je osvojio Tazio Nuvolari 1939.
u partnerstvu sa Motor Heritage Consulting

17:30 ◆ proglašenje pobednika BEST OF SHOW u okviru Generali  Concours d’Elegance Belgrade 2019

Ulaz na „Belgrade Waterfront Classic Car Show 2019“ je slobodan, a na kraju dana biće proglašeni i najlepši oldtajmeri, koji će poneti laskavu titulu „GENERALI Best of Show 2019“. Oldtajmere će ocenjivati stručni žiri, a dodela priznanja zakazana je za 17:30h.

Drugi deo subote, 07. septembra od 15 časova, u prelepom ambijentu BELGRADE WATERFRONTa, predstavljaju se najprestižniji svetski brendovi, okupljeni i ove godine na „Salonu Izuzetnosti - Salon of Excellence“ u partnerstvu sa časopisom Diplomacy & Commerce, i  LUXLIFE.rs.

Predstaviće se prestižne kuće elegancije:

EDWARD SEXTON - vrhunska odela, rukom šivena po meri - sinonimi muške elegancije iz Londona, a koje će nam predstaviti kreativni direktor Dominic Sebag Montefiore

GAZIANO & GIRLING - najfinije cipele po meri, majstorstvo najvišeg renomea

TURNBULL & ASSER - više od 100 godina iskustva u šivenju košulja po meri, nosioci kraljevskog pečata Princa Charles-a, koje će predstaviti James Cook, direktor legendarne radnje u londonskoj Jermyn Street

VIOLA MILANO - predstaviće nam najnovije skupocene aksesoare po kojima je ovaj proizvođač poznat širom sveta, a njihov direktor TOM NATHANIEL- svetski poznat influencer, će predstaviti svoj novi portal MNSWR.com
Takodje predstaviće se i srpski majstori izuzetnog ručnog rada:

HOH - satovi po meri Made in Serbia koje će dizajner Jovan Jelić

BLACKBIRDFIELD - šeširi fascinatori, za dame, izuzetne kreativnosti, čiji dizajn potpisuje Dragan Smiljanić
Kao gran finale „24 hours of Elegance - Gloria&Hendricks party” u partnerstvu sa magazinom Gloria na terasi prestižnog hotela HILTON, biće kulminacija večeri i sjajan završetak manifestacije koja, sada već tradicionalno, spaja različite sfere luksuza, elegancije, dizajna i umetnosti u jedan nezaboravan doživljaj.

Ulaz je besplatan i slobodan za sve posetioce BELGRADE WATERFRONT CLASSIC CAR SHOW-a i GENERALI Concours d’Elegance 2019 - izložbe klasik automobila ispred BEOGRADA NA VODI, u subotu 7 septembra od 11-19h.
Dobro došli na “GENERALI 24 sata Elegancije by Jaguar”, događaj koji i ove godine stavlja Beograd na zasluženo mesto svetskih metropola koje cene vrednosti automobilske kulture, izuzetnost ručno rađenih proizvoda još od 2011.
Dodatne informacije na www.24sataelegancije.com

<<  Mart 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Putopisi, Intervjui..