SLUČAJEVI - Po motivima Danila Harmsa

SLUČAJEVI - Po motivima Danila Harmsa
čet, 21. jun 2018
,

Kulturni element u koprodukciji sa Operom i teatrom Madlenianum sa zadovoljstvom najavljuje premijeru plesno-dramske predstave Slučajevi po motivima Danila Harmsa u četvrtak 21. juna u Gledalištu na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum. U režiji i dramatizaciji Tadije Miletića koji je i autor ovog nesvakidašnjeg koncepta, ova predstava, po mnogo čemu jedinstvena u ideji, istražuje nove i drugačije oblike scenskog stvaralaštva. Nekonvencionalne pozorišne forme, predstava je podeljena na dve strane, levu i na desnu, plesnu i dramsku, i publika već na samom početku bira koju će stranu gledati, pri čemu će doživljaj prema tom izboru biti različit.

Sa jedne strane je jedna priča, a sa druge druga. Da bi se u potpunosti shvatia jedna, morate pratiti i drugu.

Bogato i opsežno osmišljena, predstava objedinjuje plesno i dramsko pozorište, teatar senki i operu, simbolizam i realizam, i otvara mogućnost da se u komadu uživa više puta i da pritom svaki put doživljaj bude različit. Jedinstveno čitanje ruskog klasika u izobilju plesa, pokreta i autorske muzike! U režiji i dramatizaciji dugogodišnjeg saradnika Opere i teatra Madlenianum i predsednika Kulturnog elementa, Tadije Miletića, scenski pokret vodi Tamara Antonijević Spasić, kompozitor je Jug Marković, scenograf je Miraš Vuksanović, a kostimograf Tijana Sićević. U predstavi igraju Stojan Đorđević, Ammar Mešić, Marija Kosić, Novak Radulović, Nebojša Rako i Jovana Čurović.

Kulturni element je umetničko udruženje osnovano 20. decembra 2011. godine u Beogradu, koje je okupilo na desetine mladih umetnika, glumaca, plesača i muzičara, vrhunskih profesionalca u svojim oblastima. Zajedno oni čine jednu od najeminintnijih umetničkih grupa, koja je do sada ostvarila na desetine projekata širom zemlje.


<<  Mart 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Putopisi, Intervjui..