FESTIVAL ALTERNATIVE FILM/VIDEO U DKSG

FESTIVAL ALTERNATIVE FILM/VIDEO U DKSG
sre, 7. decembar 2022 - ned, 11. decembar 2022
Beograd,

Alternative film/video biće održan od 7. do 11. decembra u Domu kulture “Studentski grad” na Novom Beogradu. Najstariji festival u regionu posvećen avangardnom i eksperimentalnom filmu ove godine slavi četrdeset godina od prvog izdanja i tim povodom festival će u sredu 7. decembra od 19.30 časova otvoriti izložba “Skladište alternative 1982-2022”, nakon čega će biti prikazan prvi međunarodni takmičarski program. Fokus festivala ove godine je na ženskom i feminističkom alternativnom filmu, sa kvalitetnim pratećim programom i okruglim stolom koji će okupiti relevantne sagovornice na ovu temu.

Tročlani međunarodni žiri koji čine Borjana Gaković (Nemačka), Vladislav Knežević (Hrvatska) i Tomazo Aramini (Italija) odabraće najbolje od 29 filmova iz celog sveta i sastaviti  listu značajnih ostvarenja festivala, koja će biti prikazana na zatvaranju, u subotu 10. decembra od 20 časova.
 
Žiri će dodeliti i nagradu "Sonja Savić" autorki čiji film se subverzivno i radikalno odnosi prema stvarnosti. Nagradu su ustanovili Alternative film/video i Umetnička galerija "Nadežda Petrović" iz Čačka, a nagrađena umetnica imaće priliku da provede mesec dana na rezidenciji u Beogradu i Čačku.


Dom kulture Studentski grad
Bulevar Zorana Đinđića 179, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..