Garden Sessions - Zoe Kida, Saša Kovačević, Vasil Hadžimanov i Del Arno Band

Garden Sessions - Zoe Kida, Saša Kovačević, Vasil Hadžimanov i Del Arno Band
uto, 26. jul 2022, 20:30 h - pet, 29. jul 2022

Ove sedmice u okviru Garden Sessions koncerata u Botaničkoj bašti “Jevremovac” koncerte će održati: Zoe Kida – u utorak 26. jula, Saša Kovačević – u sredu 27. jula, Vasil Hadžimanov i Bojan Zulfikarpašić, Klavirski duo – u četvrtak 28. jula i Del Arno band – u petak 29. jula. Svi koncerti počinju u 20.30 časova.
Ulaznice je moguće nabaviti neposredno pred svaki koncert na ulazu u Botaničku baštu iz ulice Vojvode Dobrnjca, od 19 do 21h, kao i na sajtu tickets.rs. Pevačica prepoznatljivog zvuka Zoe Kida svoj prvi solistički koncert održaće u Beogradu 26. jula. Ona je uz Konstraktu bila glavni vokal legendarne grupe Zemlja gruva. Zoe (Ana Radonjić) je srpska pevačica, tekstopisac, dizajner, a bila je i dugogodišnji član grupe Mistejk Mistejk.

Sarađivala je i sa bendom Svi na pod. Godine 2011. učestvovala je u projektu Sevdah Bejbi i bila ženski vokal na pesmi "Tri poljupca hoću ja". Vodila je emisiju na RTS-u, a bila je i promo lice Bir Festa 2015. i 2016. godine. Pojavljuje se i učestvuje u filmu „Nebeska tema" o Vladi Divljanu 2019. godine. Zoe Kida je jedan od osnivača Zemlje Gruva,  a za ovaj bend napisala je mnoge pesme, među kojima su: "Sudopera", "Najlepše želje". Pesmom “Bejbi” izazvala je veliku pažnju na Izboru za pesmu Evrovizije i tim singlom najavljuje EP “Žena Dete” kao rezultat saradnje sa pratećim bendom Sumasišavši.

Saša Kovačević  nastupiće u Botaničkoj bašti 27. jula. Prvo pojavljivanje na televiziji imao je 2004. godine na festivalu Sunčane skale, gde je nastupio sa pesmom „Pakao i raj“. Godine 2005. nastupa na Radijskom festivalu sa pesmom „Korak do dna“ i izlazi pesma "Jedina si vredela”. Pesma „Ruka za spas“ proglašena je hitom 2006. godine. U 2007. godini dobija nagradu za otkriće godine, zatim slede nagrade Melos estrade, nagrada Beogradski pobednik za pop pevača godine, na Danima estrade osvaja 1. mesto za otkriće godine. Osvojio je 2. mesto na festivalu zabavne muzike u Vrnjačkoj banji sa pesmom „Lažu te“. Pobednik je Radijskog festivala sa pesmom „Bolji čovek“. Njegove pesme beleže višemilionske preglede na mreži YouTube.  Krajem 2008. godine izašao je i njegov prvi duet, sa Eminom Jahović, pesma „Još ti se nadam“. Sledeće godine dobija dve nagrade: za pevača godine i za duet godine sa Eminom Jahović.  Još jedna balada objavljena je 2011/2012. „Kako posle nas” koja je postala veliki hit. Usledili su u narednim godinama brojni hitovi:  „Gde smo moja ljubavi“, „Rano je“, „Živim da te volim“, „Temperatura”,  „Zamalo Tvoj”,...

Klavirski duo Vasil Hadžimanov i Bojan Zulfikarpašić očekuje publiku 28. jula u Botaničkoj bašti.  Vasil Hadžimanov je pijanista, kompozitor, aranžer i pedagog, nezaobilazna je, povezujuća karika srpskog džeza, sa kraja dvadesetog veka i početka novog milenijuma.  2015. godine počinje saradnju sa Bojanom Zulfikarpašićem. Njih dvojica, kao klavirski duo, nastupaju u Beogradu, Novom Sadu i Parizu i nailaze na jednoglasno sjajne kritike publike i kritičara. Ovaj klavirski dvojac objavljuje svoj prvi live CD, u decembru 2017. godine, kada je i koncertno promovisan u Kolarčevoj zadužbini. Iste godine Hadžimanov ostvaruje saradnju i sa hrvatskim pijanistom Matijom Dedićem i takodje u klavirskom duetu, njih dvojica veoma uspešno nastupaju po celom regionu i danas. Sva izdanja i muzika Vasila Hadžimanova su u Srbiji proglašena za umetnička dela od kulturnog značaja za ovu zemlju.  Bojan Zulfikarpašić (poznat i kao Bojan Z), je srpski džez pijanista. U Francuskoj živi od 1988. godine, gde mu je 2002. uručen orden Francuskog ministarstva kulture. Dobitnik je nagrade ’’European Jazz Prize’’ za 2005. godinu - za najboljeg evropskog džez muzičara, kao i mnogih drugih priznanja u Francuskoj i u Evropi. Poslednjih godina se uspešno bavi i producentskim poslom, naročito na nagrađivanim albumima Mišela Portala i Amire Medunjanin.

Garden Sessions u Botaničkoj bašti ove godine zatvara 29. jula Del Arno bend koji su osnovali braća Vladan i Jovan Matić  1986. godine u Beogradu. Grupa je usmerena ka melodijskoj „roots“ muzici i prvi je autorski rege  bend na prostorima bivše Jugoslavije. Prvi nastup u Beogradu grupa je imala 1987. u klubu Akademija. Objavili su album „Igraj dok te ne sruše“1989, zatim 1991. singl-vinil sa pesmama „Bi-Bap“ i „Putujem“, a sledeće godin grupa objavljuje drugi album „Godina majmuna“. Godine 1993.  objavljuju dve nove pesme "Iza ugla" i "D.A.B. in DUB", a 1995. sa potpuno obnovljenom postavom grupa objavljuje album „Reggaeneracija“- „DAB je tu da spaja“, „Više nego život“, „Preko“, „Dim iz moje lule“ i obrada pesme „Treći svijet“ grupe „Haustor“ su neke od pesama koje su uticale na porast popularnosti Del Arno Band-a. Sredinom marta 2006. godine grupa je izdala album „Vreme vode“, a 2011, povodom svog 25-rođendana, grupa je objavila singl "Horoskop”. U maju 2017. godine Del Arno Band, zajedno sa Nemanjom Kojićem (Hornsman Coyote) objavljuje singl „Još uvek ima nade“.Grupa je u međuvremenu svirala na brojnim festivalima, u zemlji i regionu, sa velikanima regea.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..