„Budi kao reka“: Beogradski karneval brodova na Sava Promenadi

„Budi kao reka“: Beogradski karneval brodova na Sava Promenadi
sub, 9. jul 2022, 18:00 h - 22:30 h

Jedinstveni festival brodova, muzike i umetnosti u našoj zemlji održava se po 17. put na Savi i pored Save u subotu. Sedamnaesti po redu Beogradski karneval brodova, koji se ove godine organizuje pod sloganom „Budi kao reka“, biće održan u subotu, 9. jula, od 18 do 22.30 časova na Sava Promenadi, na delu reke Save od Savskog mosta do Gazele, gde posetioce očekuje bogat kulturno-umetnički program za sve generacije. Muzički nastupi, koncerti za decu, edukativne i zabavne radionice i profesionalni animatori i ove godine biće deo programa na Sava Promenadi tokom Karnevala brodova kojim se simbolično skreće pažnja na beogradske reke i obale.

Program počinje u 18 časova defileom Policijskog orkestra, mažoretkinja iz Bele Crkve, animatora Komičnog teatra i koncertom dečijeg hora „Čarolija“, dok centralni deo događaja, svečana povorka dekorisanih plovila, počinje u 18.30 i kretaće se uzvodno od Brankovog mosta do kraja Sava Promenade. Sva plovila učestvuju u izboru za najlepše dekorisan brod, a pobednike očekuju vredne nagrade.

Nakon svečane povorke, sa početkom u 20 časova, uslediće koncert grupe „Belgrade Groovz“, dok će od 21 čas nastupiti grupa „Texas Flood“ predvođena Nenadom Zlatanovićem koji je stekao reputaciju jednog od vodećih gitarista u Srbiji nastupajući sa svetski priznatim imenima i značajnim rok i bluz muzičarima.

Neizostavni deo jedne od najomiljenijih manifestacija Beograđana jeste i EKO bazar, tokom kojeg će posetioci moći da kupe domaće organske proizvode, zdravu hranu, kao i umetnine, dizajnirani nakit, suvenire i različite unikatne proizvode domaće izrade. Deo postavke EKO bazara je Master Kraft, sa brojnim izlagačima.

Beogradski karneval brodova organizuje Turistička organizacija Beograda uz podršku Skupštine grada Beograda i u saradnji sa Belgrade Waterfront. Ulaz na manifestaciju je slobodan.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..