NOVA PODELA U OPERI MANON LESKO

NOVA PODELA U OPERI MANON LESKO
čet, 26. maj 2022
Zemun,

U četvrtak 26. marta od 19.30 časova prvi put na našoj sceni u operi Manon Lesko Đakoma Pučinija, koprodukciji Narodnog pozorišta u Beogradu i Opere i teatra Madlenianum, nastupa Jasmina Trumbetaš Petrović u naslovnoj ulozi, Dejan Maksimović kao Vitez de Grije i Vladimir Andrić kao Lesko, uz soliste, hor i orkestar Narodnog pozorišta, kojim diriguje Đorđe Pavlović.

Manon Lesko je prvi Pučinijev „hit” i jedina njegova opera koja na svojoj premijeri u Teatru Ređio, u Torinu, 1893. godine, nije bila osporavana. Manon Lesko je Pučinija postavila među vrhunske svetske kompozitore. Pučini je u priču uveo novi nivo iskrene emocije i tok melodije, a uz to je stvorio jednu od arhetipskih operskih heroina, koja i danas očarava publiku.

Vrhunski autorski tim iz Italije predvođen rediteljem Pjer Frančeskom Maestrinijem učestvovao je u produkciji naše Manon. Veoma veliki orkestar pripremio je dirigent Stefano Romani, a nasleđuje ga Đorđe Pavlović. Preko 250 raskošnih kostima osmislio je kostimograf Luka Dal Alpi, a monumentalna scenografija je delo Alfreda Troizija.

Veliki ansambl ove opere u kojoj učestvuju solisti, hor i orkestar Narodnog pozorišta u Beogradu prevodi Jasmina Trumbetaš Petrović, Lesko brat Manon je Vladimir Andrić, Vitez de Grije je Dejan Maksimović. Žeron de Ravoar je Mihailo Šljivić. Učestvuju i sledeći solisti: Milan Obradović, Siniša Radin, Ivana Živadinović, Mihailo Otašević i Luka Pređa.

 


Madlenianum
, Zemun
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..