Premijera predstave "KAO DA NE BISMO" Sanje Savić

Premijera predstave
čet, 19. maj 2022, 20:00 h
Lazarevac,

Premijera predstave "KAO DA NE BISMO" Sanje Savić, u režiji Ane Pinter,  biće izvedena u četvrtak, 19. maja u 20 časova u Prvom prigradskom pozorištu - Puls teatru Lazarevac. "Kao Da Ne bismo" je eksperimentalna melodrama, sa komičnim elementima, lutkarska predstava za odrasle autentične forme i specifičnog dramaturškog izraza; Odlikuje je verbalni minimalizam uz korišćenje žive muzike, što je sve čini prijemčivom za publiku svih generacija. "Ključno pitanje na koje se svode sukobi, utisci, senzacije, projekcije, uspomene i traume, jeste da li smo voljeni. Iako naizgled jednostavno, od njega se očekuje da uhvati nepredvidivo pulsiranje osećanja".

Sanja Savić: Kao DA NE bismo
Režija: Ana Pinter
Art direktor i kreator lutaka: Sandra Nikač
Koreografija: Irina Mitrović
Kompozitor: Branko Džinović
Fotografija: Tanja Drobnjak
Izvođač muzike na harmonici: Nataša Maksimović Miladinović

Igraju:

Žena: JELENA CVIJETIĆ / IVANA NEDELJKOVIĆ
Muškarac: DARKO BJEKOVIĆ

Reč reditelja - Koliko je reči potrebno da se ispriča ljubavna priča? Suština ljubavničkog diskursa je u neizrecivosti, u progutanim bolima, sumnjama, strahovima, a od svega najviše u strahu da se Drugi ne uplaši od razarajuće snage naših osećanja. Beskrajan je semantički potencijal između Da i Ne.

Ključno pitanje na koje se svode sukobi, utisci, senzacije, projekcije, uspomene i traume, jeste da li smo voljeni. Iako naizgled jednostavno, od njega se očekuje da uhvati nepredvidivo pulsiranje osećanja. Veličanstvenost najveće ljubavi ne dolazi toliko iz sećanja, rekonstrukcije odigranih događaja, već iz snage uobrazilje. „Kao da ne bismo“ je omaž ne ljubavi, već moći ljudske mašte da od ljubavnika čini spasitelja, žrtvu i dželata, a ponekad sve u isti mah. (Ana Pinter)

Producent projekta je Prvo prigradsko pozorište - Puls teatar Lazarevac, partner na projektu je "Tri groša", a projekat su još podržali Ministarstvo kulture Republike Srbije, Sekretarijat za kulturu grada Beograda i Eurasia Theater Association.


Plus teatar Lazarevac
Hilandarska 2, Lazarevac
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..