9. Bašta Fest od 30. juna do 3. jula 2022. godine

9. Bašta Fest od 30. juna do 3. jula 2022. godine
čet, 30. jun 2022 - ned, 3. jul 2022

Deveto izdanje Bašta Festa, internacionalnog festivala kratkog igranog filma u Bajinoj Bašti, biće održano od 30. juna do 3. jula 2022. godine. Ova manifestacija, koju su osnovali glumci Jovan Jelisavčić i Maja Šuša, usko je orijentisana na zajednički rad reditelja i glumaca. Fokus na kvalitetnim glumačkim interpretacijama ima veliki uticaj na pozitivno pozicioniranje Bašta Festa među internacionalnim festivalima kratkometražnog filma. Maja Šuša, umetnička direktorka i selektorka festivala, povodom predstojećeg izdanja Bašta Festa je rekla: "Selekcija je u pripremi, od preko 700 filmova, pravi se finalni izbor od 25-30 kratkih igranih filmova koje će publika imati priliku da gleda tokom četiri dana u Bajinoj Bašti.

Deluje da će program biti veoma raznovrstan, uzbudljiv i hrabar. Osnivanjem Balkanske mreže kratkog filma sa festivalima iz Severne Makedonije i Crne Gore ulazimo u jedan novi korak u razvoju i pozicioniranju kratkog filma u regionu, kao i u edukaciji i promociji mladih filmskih autora."

Direktor festivala Jovan Jelisavčić je u susret predstojećem izdanju festivala izjavio: "Očekuje nas 9. izdanje Bašta Festa i ono je za nas izuzetno važno. Već sada je izvesno da je festival u mnogim segmentima porastao i da se svi planovi koje smo razvijali polako ispunjavaju. Sve to nam je bitno jer je jasan pokazatelj da je naš koncept zaživeo, ili još bolje da kažem - preživeo sve izazove, i da je vreme da ga nadograđujemo."

Bašta Fest je internacionalni festival kratkog igranog filma u Bajinoj Bašti, godišnja manifestacija koja se održava svakog prvog vikenda u julu i traje četiri dana. Bašta Fest je od izuzetnog značaja za decentralizaciju kulture, budući da je usmerio raznolik filmski, muzički, edukativni i prateći program na ovu predivnu regiju. Ideja je od samog početka bila da se neverovatna priroda Bajine Bašte i okoline otvori za što veći broj posetilaca, a organizatori streme ka tome da ovaj festival pretvore u kulturnu oazu koja pre svega promoviše mlade domaće i internacionalne autore, stavljajući akcenat na kratke filmove sa autentičnim glumačkim ostvarenjima.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..