Koncert holandskog ansambla „Holland Baroque”

Koncert holandskog ansambla „Holland Baroque”
sre, 17. mart 2021
Beograd,

Ugledni  svetski ansambl “Holland Baroque” (Holandski barok) održaće koncert  u sredu, 17. marta u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine sa početkom u 19 časova, u saradnji sa ansamblom “Beogradski barok”.  Uz pridržavanje svih epidemioloških mera, publika će imati jedinstvenu priliku da čuje program pod nazivom “Mundus inversus” koji donosi presek žanra italijanskog instrumentalnog koncerta 17. i 18. veka, u širokom rasponu od “končerta grosa”, preko “virtuoznog koncerta” do „rokoko“ stila. U organizaciji Centra beogradskih festivala  - CEBEF, “Holandski barok” prvi put nastupa u Beogradu zajedno sa ansamblom “Beogradski barok”, na čiju je inicijativu i došlo do ove saradnje, u okviru njihovog ciklusa “Evropa u gostima”. 

Saradnja dva ansambla je ostvarena kao deo serije koncerata “Evropa u gostima 2021” a na inicijativu Katarine Aleksić,  koja je član oba ansambla, u Srbiji i Holandiji.

Ansambl “Holland Baroque”, koji predvode sestre bliznakinje, čembalistkinja Tineke Stenbrink i violinistkinja Judit Stenbrink, uživa reputaciju jednog od najboljih ansambala za baroknu muziku  u Evropi. Holandski barok redovno sarađuje sa vodećim evropskim umetnicima kao što su gambista Paolo Pandolfo, mandolinista Avi Avital, violončelista Đovani Solima, a ističe se inovativnim programima i nekonvencionalnim pristupom koji briše granice između žanrova i epoha.

Spoj dva izvanredna ansambla za baroknu muziku garantuje jedinstveni muzički doživljaj. Ulaznice za ovaj koncert se mogu nabaviti na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni od 600 dinara.

Photography: Wouter Jansen


Kolarac
Studentski trg 5, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..