FESTIVAL SOLA

FESTIVAL SOLA
pet, 27. maj 2022 - ned, 29. maj 2022

Druga edicija Festivala Sola u organizaciji Instituta za umetničku igru svoj program počinje  27. maja i traje do 29. maja 2022. godine u Beogradu i Novom Sadu. Ovogodišnje izdanje Festivala Sola svečano će biti otvoreno u Narodnom muzeju u Beogradu, a publici će se predstaviti umetnici Kasel Gobe iz Belgije i Barbara Matijević iz Francuske. Drugi dan festivala se održava u Novom Sadu u prostoru Kulture Stanice Barka, a svoja solo izvođenja publici će prikazati Soraja Emeri i Desi Bonato iz Austrije.

Treći dan festivala održava se na dve lokacije u Beogradu, u prostoru Kulturnog centra Beograda na Cvetnom trgu, svoj solo izvešće Joana Knežević iz Srbije, pod nazivom „Ne tvoja Barbi“, a svečano zatvaranje održaće se u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu izvođenjem dva solo rada, Rite Gobi iz Mađarske i Giljema Šatira iz Belgije.  

Festival Sola ovog poslednjeg vikenda u maju okuplja umetnike koje dolaze iz Mađarske, Izraela, Hrvatske, Francuske, Austrije i Srbije realizovana je uz podršku Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, Narodnog muzeja u Beogradu, Kulturne Stanice Barka iz Novog Sada, Kulturnog centra Beograda, Mađarskog kulturnog centra, Ambasade Izraela, Francuskog Instituta, Međunarodne platforme Tetroskop, Austrijskog kulturnog Foruma, Ambasade Belgije i Fakulteta za inženjerski menadžment..

Tokom drugog dana Festivala Sola u subotu 28. maja u 11.00 časova biće održano predavanje “Intermedijalnost u izvođačkim umetnostima” u okviru kog će se analizirati različite vrste interakcije između pozorišta i drugih medija a koji će voditi Barbara Matijević i Đuzepe Čiko.

Fotografija: Guilhem Chatir

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..