Koncert na Zidiću: Milan Petrović Quartet

Koncert na Zidiću: Milan Petrović Quartet
pet, 9. jul 2021, 20:00 h
,

U petak, 9. jula 2021. u 20:00 // Dom omladine Beograda, Plato Milana Mladenovića - Milan Petrović, poznati beogradski kompozitor i klavijaturista, nastupiće sa svojim Kvartetom u okviru devete sezone popularnih Koncerata na Zidiću. U intimnoj atmosferi karakterističnoj za ove nastupe, u samom centru grada, na otvorenom, publika će biti u prilici da čuje izbor najboljih autorskih kompozicija Milana Petrovića nastalih u proteklih 10 godina.

Na ovaj način, obeležiće se 25 godina Milanovog rada i 10 godina rada MP Quarteta. Da podsetimo, kompilacija autorskih kompozicija “The Best of  2011 – 2021” je objavljena u aprilu ove godine za izdavačku kuću “Jazz Fortnight” iz Skoplja, i na njoj su zabeležene saradnje sa brojnim regionalnim muzičarima. Neki od poznatih muzičara sa kojima je Milan saradjivao su Vasil Hadžimanov, Aca Seltik, Sky Wikluh, Dušan Bezuha, Bruno Mičetić, Sašo Popovski, Đorđe Maksimovski, Ermal Rodi, Boris Bunjac, Branko Isaković, Ivan Aleksijević, Vladimir Maričić, zatim Ana Stanić, Sonja Kalajić, Ksenija Komljenović, Diana Čerenšek, Vanja Danilović, Maja Klisinski i mnogi drugi.

Milan Petrović je nastupao širom sveta kako samostalno, tako i sa Milan Petrović Quartetom, koji pored njega čine Lehel Nađ, Bogdan Zdjelar i Robert Gostinčar. Največi dosadašnji uspesi ovog sastava su 6 izdanja, turneje u Kini, Austriji, Rumuniji i svim zemljama regiona. U vreme pandemije Covid 19, bend nije prestao sa radom, nego je organizovao onlajn koncerte sa raznim gostima.


<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..