DOKSrbija@Martovski na bis: Razgovor o autorskim pravima filmskih autora

DOKSrbija@Martovski na bis: Razgovor o autorskim pravima filmskih autora
pet, 14. maj 2021, 16:00 h
Beograd,

U petak 14. maja od 16 časova, biće održan deo onlajn programa DOKSrbija@Martovski – radionice dokumentarnog filma, koji je tokom trajanja 67/68. Martovskog festivala odložen zbog nepredviđenih okolnosti. O autorskim pravima filmskih autora i kako ih ostvariti u Srbiji govoriće Stefan Gelineo, direktor UFUS-AFA, Miloš Škundrić, reditelj i Miloš Ivanović, producent. Zamišljen kao razmena znanja, iskustava i ideja, ovaj razgovor je namejen i mladim budućim filmskim autorima jednako kao i iskusnim filmskim profesionalcima iz oblasti kratkog i dokumentarnog filma. Razgovor će biti održan online, preko platforme Zoom. Broj učesnika je neograničen, a razgovoru se može pristupiti na linku koji sledi.

DOKSrbija@Martovski – razgovor o autorskim pravima

67/68. MARTOVSKI FESTIVAL trajao je od 19. do 25. aprila 2021. u Domu omladine Beograda.
Jedan od najstarijih filmskih festival u Evropi i svetu publici je predstavio bogat filmski program u okviru takmičarskog i revijalnog programa, a održane su i brojni stručni programi i tribine za profesionalce i studente, razgovori sa gostima festivala, master-klasovi i drugi prateći programi.

DOKSRBIJA – Udruženje Dokumentarista Srbije je strukovno udruženje autora i producenata dokumentarnih filmova, sa sedištem u Beogradu, koje paralelno deluje na nivou kulturne politike i u okviru produkciono-organizacione baze, dajući potporu srpskim autorima i producentima autorskog dokumentanog filma, te ukupnom razvoju, produkciji i prikazivanju domaćih kreativnih dokumentaraca, u Srbiji i svetu.

Posebna pažnja poklanja se uspostavljanju trajnih i sistemskih reš¡enja, kojima se stvaraju uslovi za ekonomski prosperitet, rad i stvaralaštvo dokumentarista u Srbiji, kao i za održiv razvoj nezavisne produkcije dokumentarnih filmova.

U partnerstvu sa Filmskim centrom Srbije, a uz pomoć Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i evropskih partnera, DOKSRBIJA organizuje trening programe podizanja kapaciteta u oblasti produkcije dokumentarnih filmova u Srbiji, promoviše domaće autore u zemlji i svetu, podstiče saradnju i sa javnim medijskim servisom u zemlji kroz otkup filmova i sl.

Svojom aktivnošću udruženje nastoji da pomogne Filmskom centru Srbije da izdvajanja za sufinansiranje dokumentarnih filmova u Srbiji približi evropskom standardu, te da pomogne pozicioniranje domaćih producentskih kuća posvećenih dokumentarnom filmu kao važnih aktera na regionalnoj sceni.

www.domomladine.org
www.martovski.rs


Dom Omladine Beograda
Makedonska 22, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..