Izložba “Nowhere to be found” Huseina Đulovića u Galeriji DOB

Izložba “Nowhere to be found” Huseina Đulovića u Galeriji DOB
sre, 17. februar 2021 - sre, 5. maj 2021
Beograd,

U Galerijai Doma omlasine Beograda od 17. februara do 5. marta 2021. otvorena je izložba Huseina Đulovića, “Nowhere to be found”. “Nikada nismo sami. Privatnost je skupocena, a i takva je danas nemoguća. Jedan od vodećih budućih problema u kojima ćemo svi biti svedoci jeste zaštita sopstvenih podataka. Živimo u svetu u kojem konstantno dajemo svoje podatke sa potpunom saglasnošću ne obazirući se na reprekusije. Svaki odraz u ekranu, svako slovo na tastaturi, svaka odluka pri kupovini, karta na putovanju, konverzacija sa prijateljima, anketa o kučićima, mišljenje o politici, biranje filma na platformama…sve ostaje u algoritmu.” (Husein Đulović, iz predgovora katalogu izložbe)...

Husein Đulović (1994), fotograf iz Novog Pazara. Pored Američke književnosti koju završava, aktivno se bavi uličnom fotografijom. Kroz svoj rad beleži i istražuje odnose i živote naselja, gradova, ulica i ljudi. U svojim radovima spaja književnost sa fotografijom često praveći svoj lični putopis emocija i situacija. Svoje radove je objavljivao u dnevnim novinama, magazinima, fanzinima, onlajn časopisima i stranicama širom Evrope. Član je BULB – Balkanskog fotografskog kolektiva i sa kolegama vodi Foto Kino Klub u Novom Pazaru. Učestvovao je na raznim festivalima i u organizacijama kao predavač za mlade fotografe koji tek stupaju na scenu.

Galerija Doma omladine Beograda
Radno vreme: utorak-subota od 12:00 do 21:00;
nedeljom od 12:00 do 18:00; ponedeljkom Galerija ne radi.

Programi u Domu omladine Beograda se održavaju uz primenu svih mera zaštite od koronavirusa koje su odredile stručne službe, a odnose se na dezinfekciju, nošenje zaštitnih maski, kao i na maksimalan dozvoljen broj posetilaca i održavanje predviđene fizičke distance u publici. Posetioce molimo da strogo poštuju propisane mere i budu odgovorni prema sebi i drugima. Ceremonija otvaranja izložbi i grupnih poseta neće biti u narednom periodu, Galerija DOB otvorena je za pojedinačne posete.
www.domomladine.org


Dom Omladine Beograda
Makedonska 22, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..