Nikola Radosavljević „Mehanizmi samoodbrane“

Nikola Radosavljević „Mehanizmi samoodbrane“
čet, 17. septembar 2020 - sub, 19. septembar 2020
Beograd,

U okviru projekta „Kreativno, nestrpljivo, izazovno...“ u novom prostoru Grafičkog kolektiva, ulica Dragoslava Jovanovića 11, predstavlja se Nikola Radosavljević postavkom „Mehanizmi samoodbrane“ od 17 -19. septembra 2020. Reč je o prvom segmentu pop up projekta koji se priređuje ad hoc sa idejom da ovaj arhitektonski zapušten prostor dobije novo značenje kreativnom revitalizacijom, a priča o autentičnosti mesta i autentičnosti autorskog koncepta se susreću i deluju u dijaloškoj formi. Program se realizuje u iščekivanju dokumentacije za rekonstrukciju u standardni izložbeni prostor Grafičkog kolektiva.

„Radovi predstavljeni u okviru izložbe ,,Mehanizmi samoodbrane“  deo su cilkusa grafičkih otisaka i instalacija ,,Počnite da paničite!“ kojim se problemazuju pitanja nasleđa, porodičnog i društvenog. Kroz scenične metafore porodičnog doma reflektuju se socio-političke okolnosti odrastanja i mehanizama samoodbrane od društveno nametnutih kodeksa, ali i očekivanja. (...) Ova postavka formirana je kao ambijentalni odgovor na zatečeno stanje novog prostora Grafičkog kolektiva, njegovih novih mogućnosti ali i tendencije savremene srpske grafike pod pitanjem šta nam ovaj prostor sada znači.“ (iz teksta umetnika)

Nikola Radosavljević (1991.Užice) osnovne i master studije završio na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, atelje grafika i knjiga, 2015. Doktorirao na studijama Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, 2020, na temu knjige umetnika i novomedijskih grafičkih praksi. Dobitnik je dvadeset nagrada i priznanja. Član ULUSa, ULUPUDUSa, UVUUa. Bavi se grafikom, crtežom, i knjigom umetnika.

Poseta 12-16h, četvrtak, petak i subota
 


Galerija Grafički kolektiv
Obilićev venac 27, Beograd
<<  Decembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
   

Putopisi, Intervjui..