Vasil Hadžimanov Band na letnjoj sceni kluba Bitefartcafe

Vasil Hadžimanov Band na letnjoj sceni kluba Bitefartcafe
čet, 25. jun 2020
Bitef Art Cafe - Summer Stage - Beograd,

Nakon tri meseca pauze, Muscology Barcaffe Sessions nastavlja da koncertnim aktivnostima. Ova organizacija ne odustaje od misije oplemenjivanja svakodnevice dobrom muzikom, što je i potvrdila najavom koncerta benda jednog od najistaknutijih srpskih pijanista, Vasila Hadžimanova, 25. juna u letnjem prostoru kluba Bitefartcafe, na Kalemegdanu. Rame uz rame u borbi za kvalitetnu muziku i stvaralaštvo na našim prostorima, Vasil Hadžimanov bend je zasigurno najbolji način da Musicology nastavi da živi i diše, u vreme kada je najbitnije da su muzičari, organizatori i publika jedno. Nakon tri meseca pauze, Muscology Barcaffe Sessions nastavlja da koncertnim aktivnostima. O

va organizacija ne odustaje od misije oplemenjivanja svakodnevice dobrom muzikom, što je i potvrdila najavom koncerta benda jednog od najistaknutijih srpskih pijanista, Vasila Hadžimanova, 25. juna u letnjem prostoru kluba Bitefartcafe, na Kalemegdanu. Rame uz rame u borbi za kvalitetnu muziku i stvaralaštvo na našim prostorima, Vasil Hadžimanov bend je zasigurno najbolji način da Musicology nastavi da živi i diše, u vreme kada je najbitnije da su muzičari, organizatori i publika jedno.
 
Ovaj izvrsni sklop muzičara, objavio je od osnivanja benda, 1997. godine, 7 studijskih albuma koji su naišli na fantastične kritike širom sveta. Svojim talentom, radom i neprestanim pomeranjem granica, članovi benda prepoznati su od strane svetskih kritičara kao vrhunski muzičari, svaki u svojoj kategoriji. Pijanista, kompozitor i aranžer, Vasil Hadžimanov dobio je epitet nezaobilazne povezujuće karike srpskog džeza i postao neko ko je obeležio muzički prostor Balkana kao čuvar, interpretator i novi tumač tradicije.

Bogato iskustvo folklora Vasil smatra „muzikom koje se ne treba stideti već je, naprotiv, podržati i dati joj više prostora“, što je ovaj umetnik i uradio u jednom od ključnih trenutaka nacionalne muzičke istorije, kada je u muzičkoj produkciji vladao talas koji nije podržavao prave vrednosti. Inspirišući se tradicionalnom muzikom, pretopio ju je u autentičan muzički izraz koji je široko prepoznat.

Jedinstveni pristup muzici, koji podrazumeva kombinovanje balkanskih tradicionalnih, folk ritmova i zapadnih, modernih muzičkih stilova kao što su džez, fank, rok, world i progresivna muzika, u potpunosti je autentičan kada je reč o Vasil Hadžimanov Band-u.

Pored izrazito uspešne karijere, upustili su se i u komponovanje filmske muzike koja je naišla na veliki odjek. Osvojili su brojne nagrade, nastupali na prestižnim domaćim i svetskim festivalima i sarađivali sa mnogobrojnim svetskim virtuozima. Predstavljali su muziku Balkana na svetskoj izložbi Expo 2005. godine u Japanu, gde su takođe doživeli veliki uspeh.

Vasil Hadžimanov Band ostvario je veliki iskorak objaviviši svoj šesti album,”Alive” za prestižnu američku izdavačku kuću ”MoonJune Records“ iz Njujorka, koji je čuveni „DownBeat“ magazin uvrstio u top izdanja 2016. godine. Album je snimljen uživo u pet različitih gradova i pet koncertnih dvorana sa specijalnim gostom, saksofonistom i autorom, Dejvidom Binijem. Sva izdanja Vasil Hadžimanov benda su u Srbiji proglašena za umetnička dela od kulturnog značaja za ovu zemlju.

Ulaznice za ovaj koncert se mogu nabaviti na prodajnim mestima tickets.rs, kao i na istoimenom sajtu.



Bitef Art Cafe - Summer Stage
Bitef Art Cafe - Summer Stage - Web-adresa
Kalemegdan / teniski tereni Partizan, Beograd

Opis

 

bitef

 

Kultni Beogradski klub Bitef Art Cafe je započeo svoju novu sezonu 09/10. Pažljivo biran program sa akcentom na LIVE nastupima vrhunskih domaćih bendova, noćni program 23. Beogradskog jazz festivala kao i ekskluzivna gostovanja samo u Bitefu.

 

 

bitefm1 bitefm2 bitefm3

 

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..