NEDELJA TURSKOG FILMA U DOMU OMLADINE BEOGRADA

NEDELJA TURSKOG FILMA U DOMU OMLADINE BEOGRADA
ned, 15. septembar 2019 - pet, 20. septembar 2019
Beograd,

Dom omladine Beograda i Institut Yunus Emre u Beogradu imaju zadovoljstvo da publici predstave „Nedelju turskog filma“ od 15. do 20. septembra u Velikoj sali DOB-a. Prikazaćemo najznačajnije filmove iz bogate turske filmske produkcije koja je tokom prethodnih godina izrasla u jednu od najozbiljnijih nacionalnih kinematografija na razmeđi Istoka i Zapada, predstavljajući najbolje od oba ova pola u svojim filmovima. Publika će biti u prilici da pogleda širok raspon ostvarenja, od žanrovskih filmova koji su pravi komercijalni bum, do arthaus dela ovenčanih najznačajnijim festivalskim nagradama.

„Nedelja turskog filma“ počinje 15. septembra u Domu omladine Beograda, projekcijom filma „Ljubav voli slučajnosti“ (21 čas) reditelja Omer Faruk Soraka, sa jednim od najznačajnijih turskih glumaca mlađe generacije Mehmetom Gunsurom (tumačio je lik princa Mustafe u popularnoj televizijskoj seriji „Sulejman Veličanstveni“), koji će prisustvovati projekciji i odgovarati na pitanja publike posle filma. Ovo je priča o ljubavnicima rođenim istog dana, koji se slučajno sreću u raznim fazama svojih života, shvatajući polako da „ljubav voli slučajnosti“ i da se u životu ništa ne dešava slučajno.

Tokom narednih dana projekcije će se održavati u terminima od 19 i 21 čas, a publika će gledati bioskopske hitove poput istorijske drame sa komičnim elementima „Turski sladoled“, akcioni hit „Organizovani lopovski poduhvati 2“, autorske filmove poput ostvarenja „Objava“, „Suvo leto“, „Šapni mi ako zaboravim“, „Pšenica“, „Nešto korisno“, te remek-delo jednog od najvećih živih svetskih reditelja Nuri Bilge Džejlana „Stablo divlje kruške“.

Turska ambasada i Kulturni centar u Beogradu pri Turskoj ambasadi (Belgrad Yunus Emre Enstitüsü) pored 11 prestižnih naslova ove kinematografije obezbedili su i brojne goste (glumce, glumice, reditelje) koji će biti tokom nedelju dana u Beogradu, održati radionice sa studentima filmskih akademija i predstaviti se široj publici nakon projekcija u DOB-u.

Ulaznice su u prodaji na TicketVision blagajni u Domu omladine Beograda, po ceni od 200 RSD za projekciju.


Dom Omladine Beograda
Makedonska 22, Beograd
<<  Januar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Putopisi, Intervjui..